Mobilmenu
Hem
Företaget
Invändiga solskydd
Markiser
Cit i lä
Blogg
Kontakta oss
Mobilmenu
2021-09-28

När hösten flyttar in

Även den gröna färgen har fått sig ett uppsving, vilket speglas bland våra plisséer och rullgardiner. Murriga färger, mörka träslag, rotting och jute. Accenter i guld eller silver som omger soffbord och udda sidobord. Ljusstakar och statyer, smakfullt utplacerade för att både höja lyxfaktorn och sätta en personlig prägel bland de dova jordfärgerna. Runda former möter spikraka linjer, avbrutna av klängväxter, bekväma fåtöljer och boktravar. Hösten må föra med sig mörkret, men den ger även en utmärkt möjlighet att mysa till det lite extra där hemma, och kanske liva upp tillvaron med något nytt.
 

Varför inte lite mönstrade rullgardiner, som enkelt agerar både snygga inredningsdetaljer, och funktionella produkter. I vår kollektion finner ni allt ni kan tänka er, både vad gäller färg och form, för att produkten ska passa just er stil och behov.

Även den gröna färgen har fått sig ett uppsving, vilket speglas bland våra plisséer och rullgardiner. För det är ju inte bara växter som kan bidra med grönt i din omgivning. När du väljer ett solskydd hos oss kan du ju dessutom passa på att matcha det med de gröna inredningsdetaljer du kanske har där hemma.

Hösten må föra med sig mörkret, men den ger även en utmärkt möjlighet att mysa till det lite extra där hemma, och kanske liva upp tillvaron med något nytt.

Personligen tror jag att läshörnan kommer bli en viktig del av rummet under hösten. Det är en självklar plats att både koppla av, fördjupa sig i något intressant och bara få vara för sig själv ett tag. Personligen tror jag att läshörnan kommer bli en viktig del av rummet under hösten. Det är en självklar plats att både koppla av, fördjupa sig i något intressant och bara få vara för sig själv ett tag. Just därför är det så viktigt att ett utrymme som det inte har för mycket störningsmoment, och känns som en plats man vill vara på. Förutom en bekväm sittplats, en varm filt och en plats att ställa kaffekoppen är ljusreglering viktigt för att du inte ska bli bländad. Här kan en klassisk persienn vara en kul retrodetalj, och väljer du färgen rätt kan du dessutom få den att matcha med resten av utrymmet.
 
2021-02-28

6 enkla tips för att skapa en go uteplats

Även i år kommer våra uteplatser vara de ställen där vi umgås mest med andra människor. Därför är det extra viktigt att se till att utrymmet är ett du verkligen vill spendera tid i. Oavsett om det gäller en altan, terrass eller balkong kan du ta del av våra tips, på hur du kan rusta upp den inför våren. 

1. Placera möblerna

Ett av de lättaste sätten att ändra om är att använda det som redan finns. Det är lätt att hålla sig kvar i samma spår, och man glömmer lätt att möblerna inte måste stå på samma ställen varje år. Så varför inte testa att skapa en mer öppen känsla genom att ta bort något eller flytta runt något annat. Eller prova att göra flera, mindre sittplatser för att undvika att skapa den där “hörnan”, och gå miste om allt annat utrymme.

Om du ändå känner att det inte räcker, finns det flera billiga sätt att mysa till uteplatsen. Skaffa några krukor, eller plantera nytt i de som redan finns, och fyll dem gärna med någonting ätbart. Kanske någonting som fungerar att lägga på grillen, som gärna finns nära till hands, eller som går att plocka och dela om det kommer finbesök. Några varma filtar kan också göra under. De förhöjer inte bara mysfaktorn, utan de blir fort nödvändiga när solen börjar dala, och man inte kan, eller inte vill gå in.

2. Montera en markis eller en pergola 

Vad är det som saknas i ditt utrymme som skulle ge den där “här vill jag spendera hela dagen”-känslan? Kanske är det solljuset som värmer för mycket, eller som bländar vid eftermiddagsfikat. Då passar en markis eller en pergola utmärkt. Passa också på att välja färgen på duken med omsorg, eftersom detta ofta har en stor inverkan på hur utrymmet upplevs.

3. Vindskydd

Oavsett om det är för hög insyn, för mycket vind eller för öppet kan ett bra vindskydd göra jobbet. Som namnet antyder ger de ditt utrymme lite lä, men de kan även användas som avdelare. Du får känslan av ett separat rum med en mysig inramning, som dessutom håller nyfikna grannar borta.

Tänk på vad du vill ha ut ur dina vindskydd. Vill du ha dem reglerbara, med glaspaneler för att inte skymma utsikten, eller vill du ha utdragbara som kan gömmas, och som dessutom kommer i flera olika färger?

4. Jobba långsiktigt 

Alla lösningar fungerar inte överallt. För att era solskydd ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att fundera på vad du behöver, och hur utsatt din uteplats är. Här på kusten är det inte bara vinden som kan skapa problem, utan även saltet i vinden. Det kanske behövs någonting väldigt stabilt för att klara vindarna, eller någonting som går att fälla ihop. Kanske är det väldigt stark sol, och produkten du söker måste stå emot solblekning.

Oavsett din situation är det värt att fundera över.

5. Värme 

När vi tänker på sommaren är kyla kanske inte det första, men de svala sommarkvällarna kan ofta göra uteplatsen mindre eftertraktad. Ett enkelt sätt att åtgärda detta är filtar, som nämndes tidigare, men även en matta kan göra susen för frusna tår. Det finns många bra, billiga sådana på loppisar eller seconhandbutiker.

En annan lösning är att investera i någon slags värmare. Det kan förlänga både antalet timmar och veckor spenderade på uteplatsen.

Bild: Sandatex

6. Belysning 

Något som kanske ofta glöms är belysningen. Men ljus kan göra en stor skillnad för din uteplats. Använd gärna många ljuskällor på olika platser i trädgården. I krukor, runt altanen eller varför inte en ljusslinga i ett staket eller räcke. Det finns många solcellslampor som är lätta att flytta runt, och dessutom regntåliga.
2021-01-18

5 anledningar att välja kvalitetssolskydd

Till er som inte ännu är så bekant med världen av solskydd vill vi hjälpa er se fördelarna med att investera i solskydd av högre kvalitet, istället för att välja första bästa som får jobbet gjort. Här kommer därför några anledningar att investera i riktigt bra solskydd. 

Måttbeställda solskydd 

Våra solskydd tillverkas på beställning, och därmed utefter måtten på era fönster eller uteplatser. Ni behöver alltså inte längre stå ut med för små rullgardiner eller eventuella komplikationer när solskydd behöver kortas av. Istället löser vi allt för er, och ni slipper klippa och klistra.

Livslängd

Att välja bra solskydd, i kombination med en korrekt installation, tillåter produkterna att hålla mycket länge. Dessa är produkter som både behöver stå emot väder och vind, daglig användning och solblekning. Med vår hjälp, både i val av solskydd och montering kommer ni få ett så långvarigt resultat som möjligt.

Mysfaktor 

När det kommer till solskydd är deras främsta roll såklart att hålla solen undan när det är som varmast. Men att lägga ner lite tid och tanke på vad ni vill ha kan göra stor skillnad. Ta markiser som ett exempel. Tänk igenom vad som skulle få er att få en ”här vill jag spendera hela dagen”- känsla från er markis. Tanken är ju att få utrymmet att bli mer användbart, även under de varmaste timmarna. Varför inte öka hemtrevligheten på samma gång, och öka chanserna att platsen används? 

Synlighet 

Det finns inga osynliga solskydd, men det går att komma nära. Oavsett hur vacker utsikten är krävs det ibland att täcka över fönsterna för att kyla ner rummet. Om ert mål är att inte distraheras av solskydden när de inte används, så kan vi hjälpa er att välja rätt modell för att ge både praktikalitet och estetik. 

Färg 

Till våra produkter kan ni välja och vraka bland vilka färger ni än skulle vilja ha. Förutom att kunna välja någonting som fungerar bra med tapeter, inredning eller fasad kan färger ha en stor inverkan på hur ett utrymme känns. Som om det behövs solglasögon till balkongfrukosten, hur maten upplevs, och hur mysigt det blir på kvällen. 

Välj därför en färg på markistyget du tycker om och har du med åren tröttnat på den färg du har, så byt den till något roligare.

 

 

Vi ser fram emot en ljusare och mer färglad vår 2021 
2020-12-17

I väntan på ljusare tider

Nu när detta märkliga år till sist börjar närma sig sitt slut har vi möjligheten att blicka lite längre framåt, och börja planera för det som komma skall. Det kan gälla allt från altaner och balkonger till nya fönster, eller varför inte en ommålning av huset.

Men när alla dessa planer smids, glöm då inte bort solskydden. För även om vi just nu inte skulle säga nej till lite mera ljus, måste vi komma ihåg att de varmare månaderna för med sig en längtan efter skugga. För vad är bättre än att slå sig ner på en sval, skuggig plats tillsammans, under en varm sommardag?

Om ni har frågor om hur vi kan hjälpa er med just era solskydd och markiser kan ni mejla oss på [email protected] eller ringa 070-3446906

Så i väntan på ljusare tider vill vi önska er ett underbart julfirande, med massor av kärlek, skratt och god mat.

God jul från oss på Ikaros Solskydd 
2020-11-16

Bästa julklappen

Markiser och solskydd är riktigt bra julklappar att ge och att få

Plisségardiner, rullgardiner eller persienner är en riktigt bra julklapp att ge bort till nya boendet eller när man bytt fönster och vill ha något nytt och flexibelt solskydd i sina nya fönster. Har du suttit vid middagsbordet hos någon där solen var riktigt jobbig in genom fönstret under hela måltiden? Där kan en fönstermarkis vara en riktigt rolig julklapp att få eller att ge bort.

Förra året blev det flera markiser och insynsskydd levererade som julklappar tillsammans med många överraskande leenden.  

Självklart gör vi detta på ett säkert sätt för oss alla, när vi mäter upp för solskyddet och när vi monterar, håller vi avstånd och hjälper varandra på bästa sätt. Du kan även beställa via mejl och montera solskydden själv om du tycker det känns bättre.

Hör av dig till oss så hjälper vi dig få till den bästa julklappen!

Ring på 070 3446906
Sidnummer: [1]

IKAROS blogg!

Vi vill gärna dela med oss av våra erfarenheter och ge dig som läser bra tips och avnändbar information om markiser och solskydd. Det vi skriver här är våra personliga åsikter och erfarenheter och har ni frågor får ni gärna ställa dem i kommentarsfältet under varje inlägg.

Ikaros solskydd Camilla & Peter

Tycker ni att innehållet är värt att dela så gör gärna det. Välkommen att hänga på!


28 SEPTEMBER 2021
17 DECEMBER 2020
16 NOVEMBER 2020
25 OKTOBER 2020
17 MAJ 2020
18 FEBRUARI 2020
16 DECEMBER 2019
14 SEPTEMBER 2019
22 JULI 2019
2 MARS 2019
9 JANUARI 2019
31 DECEMBER 2018
23 DECEMBER 2018
17 DECEMBER 2018
3 DECEMBER 2018

Invändiga solskydd

Duettgardin
Takgardin
Plisségardin
Rullgardin
Lamellgardin
Persienner
Special
Barnsäkerhet
Gardiner
Solfilm

Markiser

Zip Screen
Fönstermarkis
Terrassmarkis
Kassetmarkis
Specialmarkiser
Pergolamarkis
Automatisk styrning
Vindskydd
Parasoll
markiser

Fler sidor

Företaget
Blogg
Kontakta oss

Sociala medier

Facebook
Instagram
Camilla Rydberg i Smögen, Västra Götalands län, SE på Houzz