Mobilmenu
Hem
Företaget
Inomhus
Utomhus
Cit i lä
Tipsfilmer
Blogg
Miljö & energi
Boka hembesök
Kontakta oss
Mobilmenu
2024-02-26

Låt våren svepa in i ditt hem med hjälp av vackra gardiner!

Med vårens ankomst närmar vi oss ljusare tider och längre dagar.

Nu har vi pratat gardiner i flera veckor med våra kunder så nu är det dax att även du får ta del av våra tankar och råd inför ditt beslut. 

Här är tre tips och råd att ha i åtanke när du köper gardiner och hängande textilier:

 1. Se till att gardinerna har rätt mått: Att välja rätt längd och bredd kan verkligen förbättra rummets estetik och skapa en illusion av högre tak eller större fönster.

 2. Överväg materialet och dess funktion: Tänk på vilket syfte gardinerna ska ha. Om du vill ha maximalt ljusinsläpp kan tunna och genomskinliga gardiner vara ett bra val. För ökad avskildhet och mörkläggning kan tyngre och mörkläggande gardiner vara mer lämpliga. Dessutom kan materialet påverka rummets atmosfär och stil, så välj ett material som kompletterar din övriga inredning.

 3. Skapa en enhetlig stil: Gardiner och hängande textilier kan vara en viktig del av rummets inredning och bidra till att skapa en enhetlig stil. Tänk på färg, mönster och textur och välj gardiner som harmonierar med resten av rummets design. Om du vill ha en mer dramatisk effekt kan du överväga att använda gardiner som ett accentstycke för att lägga till färg eller mönster till rummet.

Inspiration

Det är en tid av förnyelse och frisk energi, men samtidigt är det viktigt att inte glömma bort vikten av god sömn och avskildhet i hemmet. Därför är nu det perfekta tillfället att investera i gardiner som inte bara förstärker den härliga vårkänslan i ditt rum, utan också ger dig den nödvändiga mörkläggningen för en god natts sömn.

mörkläggande gardiner 

Gardiner är inte bara en estetisk tillgång till ditt hem; de är också en praktisk lösning för att skapa en behaglig atmosfär och för att ge dig den privata sfär du behöver. Genom att välja rätt typ av gardiner kan du kontrollera ljusinsläppet och skapa den perfekta balansen mellan naturligt ljus och avskildhet.

Tunna linnegardiner 

Satsa på mörkläggande gardiner för att säkerställa att ditt sovrum förblir en fristad av lugn och ro, även när solen börjar skina tidigt på morgonen. Med rätt gardiner kan du njuta av den uppfriskande vårkänslan utan att kompromissa med din sömnkvalitet.

 

Så låt inte det ljusare mornar hindra dig från att ha en god natts sömn eller njuta av ditt hem fullt ut. Investera i gardiner som inte bara förbättrar din inredning och skapar en positiv atmosfär, utan som också ger dig den viktiga mörkläggningen du behöver för att sova gott.

 

Ge ditt rum den omsorg det förtjänar och skapa en plats där du kan koppla av och återhämta dig, oavsett vilken tid på året det är.

// Camilla , Ikaros solskydd
2023-12-29

Gott nytt år kära kunder!

I avslutningen av detta år vill vi på Ikaros Solskydd ta ett ögonblick och reflektera över de stunder vi delat tillsammans och uttrycka vår tacksamhet för ert förtroende och stöd. Ni är kärnan i vår framgång, och vi är djupt tacksamma för att ni valt oss som er solskyddspartner.

Året 2023 har varit fyllt av utmaningar och framgångar, och vi har uppskattat möjligheten att vara en del av ert liv och skapa bekvämlighet och svalka i era hem och företag. Som vi står vid tröskeln till ett nytt år, vill vi uttrycka vår förhoppning om att 2024 kommer att vara ett år fyllt av ljus, glädje och nya möjligheter.

  Gardinskena med distanser ner från taket.

Må detta kommande år lysas upp med många varma och soliga dagar och med tillförsikt att ljuset sakta återvänder.

Vi ser med glädje fram emot att fortsätta vår gemensamma resa och att alltid leverera solskyddsprodukter av absolut högsta kvalitet. Vår strävan är att göra era liv ännu mer behagliga och estetiskt tilltalande genom produkter som kombinerar funktionalitet med snygga lösningar och material.

  Vindskydd, Cit i Lä tillsammans med markis skapar ett flexibelt rumm att vara i.

Tack för att ni har valt oss som er solskyddspartner, och vi ser fram emot att skapa många fler soliga stunder tillsammans i det nya året.

Vi önskar er och era nära och kära en strålande nyårsfest och ser med spänning fram emot att dela ett ljusare och gladare 2024 med er.

Gott nytt år!

  

Vänliga hälsningar, Ikaros Solskydd / Camilla & Peter 
2023-12-08

Behöver ditt projekt skydd mot solen?

Oavsett om du är arkitekt, byggare, fastighetsägare eller representerar en bostadsrättsförening finns mycket att vinna på att kunna kontrollera solinstrålningen. Och en passiv lösning som solskydd, är alltid att föredra ur klimatperspektiv.

Gör medvetna val som lämnar så lite miljöavtryck som möjligt är självklart idag. Att investera i solskydd är i sig en klimatsmart handling, eftersom man därmed bidrar positivt till en byggnads energihushållning. Solskydd har alltså hållbarhet i sin helhet.

Solskydd – funktion i fokus

När solskydden i ditt projekt ska specificeras, bör funktionen stå i centrum. Funktionskraven är avgörande för vilka solskydd som kan komma ifråga. Att ha klart för sig vad du som beställare har för prioriteringar, är förutsättningen för att installationen blir tillfredsställande.

Anlita en expert

Att anlita ett företag med ett goda fackkunskaper, ett brett produktprogram och trygga finansiella omständigheter är av största vikt för att en solskyddsinstallation ska bli effektiv, funktionell och hållbar i längden. Välj klokt, ställ krav och anlita en expert.

Läs vår guide här om vilka krav och önskemål man kan eller bör ställa innan stora beslut tas.

 

Här får ni en enkel översikt av de vanligaste solskyddsprodukterna och hur de hanterar olika behov eller problem. Den syftar till att underlätta era val av solskydd med fokus på funktion.

Några funktioner och prioriteringar kan vara:

 • Temperaturkontroll
 • Visuell komfort – mindre bländning och reflektioner
 • Mörkläggning
 • Energieffektivisering
 • Skugga
 • Utblick (att se ut genom fönstret i nedfällt läge)
 • Akustiska mervärden
 • Estetiska värden och hänsyn
 • Skydda känslig inredning från blekning och nedbrytning

Vill ni fördjupa er mer hittar ni massor av bra information på Svenska Solskyddsförbundets webbsida 
2023-11-20

Energitänkande för en hållbar värld!

Energitänkande för en hållbar värld!

🌐 Att arbeta inom en bransch som främjar besparingar och energioptimering i dagens ekonomiska klimat är en sann glädje. Våra solskydd, som går långt utöver enbart design, hjälper fastighetsägare att spara kostnader genom att agera som passiva klimatskydd. Detta minskar behovet av dyra kylningsanläggningar på sommaren och skapar varmare inomhusmiljöer på vintern.

  

✅ Trots de positiva effekterna är det uppenbart att kunskapen om solskyddens potential fortfarande är otillräcklig på marknaden. Folkhälsomyndigheten, MSB, Strålskyddsmyndigheten och Boverket rekommenderar solskydd som en enkel och hållbar åtgärd för hälsa och energibesparing. Markiser reglerar inomhusklimatet, minimerar behovet av kylning på sommaren och ger värme på vintern. Dessa myndigheter stöder användningen av solskydd som ett effektivt sätt att optimera energianvändningen och främja en sund inomhusmiljö så krävs det fortsatt engagemang för att öka medvetenheten.

  

👉 Vi på Ikaros Solskydd ser det som vår uppgift att sprida kunskap och göra solskydd tillgängliga för alla. Genom vårt engagemang strävar vi efter att öka förståelsen för solskyddens effekt och möjligheter, och vi är stolta över att bidra till en mer energieffektiv och hälsosam värld.

🌍💚 #IkarosSolskydd #Energioptimering #HållbarFramtid
2023-10-02

Skapa ett stilfullt hem med våra gardiner och hängande textilier!

Vår passion är att förvandla ditt hem med eleganta gardiner och hängande textilier.

 

Oavsett om du föredrar transparenta linnegardiner som släpper in det naturliga ljuset eller mörkläggningsalternativ för god nattsömn, har vi det du behöver. Även för uterum och ditt växthus. Vårt sortiment inkluderar även insynsskydd för privatlivets skull.

 

Med våra gardinskenor och professionell montering får du en komplett lösning som är måttbeställd för dina behov.

Ge ditt hem den omsorg det förtjänar med våra skräddarsydda gardiner och textilier för alla dina rum.

  

Boka en tid för rådgivning så hjälper vi dig

På plats går vi igenom allt utifrån era önskemål och ni får förslag på produkt, väv och funktion för just era fönster och uteplats. ​Önskar du komplett montage med el-installation av markiser och invändiga solskydd löser vi det tillsammans med våra lokala elektriker. Hoppas vi ses!
Sidnummer: [1]

IKAROS blogg!

Vi vill gärna dela med oss av våra erfarenheter och ge dig som läser bra tips och avnändbar information om markiser och solskydd. Det vi skriver här är våra personliga åsikter och erfarenheter och har ni frågor får ni gärna ställa dem i kommentarsfältet under varje inlägg.

Ikaros solskydd Camilla & Peter

Tycker ni att innehållet är värt att dela så gör gärna det. Välkommen att hänga på!


29 DECEMBER 2023
24 FEBRUARI 2023
29 DECEMBER 2022
13 SEPTEMBER 2022
10 DECEMBER 2021
28 SEPTEMBER 2021
17 DECEMBER 2020
16 NOVEMBER 2020
25 OKTOBER 2020
17 MAJ 2020
18 FEBRUARI 2020
16 DECEMBER 2019
14 SEPTEMBER 2019
22 JULI 2019
2 MARS 2019
9 JANUARI 2019
31 DECEMBER 2018
23 DECEMBER 2018
17 DECEMBER 2018
3 DECEMBER 2018

Invändiga solskydd

Takgardin
Plisségardin
Rullgardin
Lamellgardin
Persienner
Special
Barnsäkerhet
Gardiner
Solfilm

Markiser

Markiser
Zip Screen
Fönstermarkis
Terrassmarkis
Kassetmarkis
Specialmarkiser
Pergolamarkis
Automatisk styrning
Vindskydd
Parasoll

Fler sidor

Företaget
Blogg
Kontakta oss
Tipsfilmer

Sociala medier

Facebook
Instagram
YouTube
Följ oss på Linked in
Camilla Rydberg i Smögen, Västra Götalands län, SE på Houzz
Svenska Solskyddsförbundet