Mobilmenu
Hem
Företaget
Invändiga solskydd
Markiser
Cit i lä
E-butik
Blogg
Kontakta oss
Mobilmenu
2020-05-17

Annorlunda tider…

På något sätt lyckas livet ställa in sig på ett nytt normalläge, även efter alla omställningar under våren. COVID-19 har väckt många frågor, och kräver nya förhållningssätt när det kommer till möten mellan människor. Detta gäller även oss, så för att ni ska känna er informerade och säkra vill vi gärna dela med oss av hur vi gör för att hantera situationen så smidigt som möjligt.

Lamellgardiner till lutande fönsterpartier , Ikaros solskydd

Fler uppdrag sker på ”distans” för våra delårsboende och det är rätt enkelt idag när mycket kan ske digitalt. Vävprover skickas per post och kunden kan välja färg i lugn och ro hemma. Monteringen löser vi, så att allt är klart när kunden kommer hit nästa gång. 

Under kundbesöken är det så klart viktigt att hålla avstånd och tvätta händerna, precis som i resten av vardagen, men vi ser dessutom till att hålla alla kontaktytor rena och spritade mellan kunder. När det gäller montering föreslår vi att ni tar en promenad eller sätter er i ett annat rum än det vi jobbar i, och hittills har det fungerat väldigt bra. Det enda som krävs är att vi är medvetna om, respekterar och visar hänsyn till varandra och det jobbar vi med varje dag.

Terrassmarkis för balkong vid havet. Ikaros Solskydd

Det är såklart ovant, och flera vi träffar uttrycker sin frustration över den plötsliga, ofrivilliga ensamheten. Isoleringen verkar vara det som tär mest, och även vi saknar de många pratstunder över en kopp kaffe vi brukade ta del av, och som ofta ledde till gamla historier och härliga skratt. Vi önskar inget annat än att det kan bli så snart igen.

Vill berömma alla er som kämpar på, jobbar, sliter och håller i distansen till andra människor på ett förnuftigt sätt. Vi måste försöka leva, för att överleva, och hjälpa varandra till en bättre värd med ett levande samhälle öppet för alla.

  
2020-03-23

Inredningsvävar av 100% återvunna PET-flaskor

För att komma bort från vårt nuvarande samhälle av ”slit och släng” krävs förändringar även inom vår bransch. Tygerna i våra solskydd är gjorda av polyester, och att använda så hållbar polyester som möjligt är därför av högsta prioritet.

Ett alternativ, som redan är en del av vår kollektion, är vävar tillverkade av återvunna PET-flaskor. Polyestern har alltså redan använts en gång och tas inte direkt från råolja, vilket både förlänger materialets livslängd, minskar trycket på oljeindustrin och minimerar mängden vatten som används. Fler och fler vävar tillverkas av 100% återvunnen polyester, och vi vill passa på att informera er om de val ni kan göra angående era solskydd för att ta ett litet steg närmare en cirkulär ekonomi.PET till tråd

1. Använda plastflaskor för återvinning. 2. Plasten hackas i små bitar. 3. Plasten smälts ner och formas till flingor. 4. Flingorna omvandlas till 100% återvunnet tråd

Du kan välja

Rullgardinsväv

  • 100% återvunnen polyester
  • 6 olika färger
  • Mörkläggande väv i svart och mellangrå

Lamellgardinsväv

  • 100% återvunnen polyester
  • Mörkläggande väv i 5 färger

Se alla vävar på Sandatex hemsida här

De alternativ vi erbjuder har funnits på marknaden relativt länge, men de har tyvärr inte uppmärksammats tillräckligt mycket. PET, eller polyetylentereftalat som det egentligen heter, är en sorts plast med egenskaper som gör den idealisk för många olika användningsområden. Detta har lett till att det är en av de vanligaste plasterna vi använder, och utbudet kan därför bli stort om tillräckligt mycket återvinns. I fallet med våra tyger smälts plasten ner och spinns till tunna trådar, som sedan vävs samman. En kvadratmeter väv innehåller upp till nio PET-flaskor, och ni kan läsa mer på JM-Technical Textiles, vilka är tillverkarna av just våra vävar till rull- och lamellgardiner.

Väv av 100% återvinna PET flaskor    

Önskar er en go kväll och ta hand om varandra lite extra noga i dessa Coronatider. Camilla / Ikaros Solskydd
2020-02-18

Så bra att ni frågar

Nu börjar vi närma oss den punkten då bra solskydd verkligen behövs, och om de saknas eller är ur funktion kan dagen på jobbet bli en plåga, med solen som envisas med att skina rakt genom fönstren.

Naturligtvis uppstår det många frågor kringa markiser och solskydd, så här följer några svar på de vi blivit ställda av er!

Reparerar ni gamla markiser?

I de flesta fall kan vi reparera markisen på plats, förutsatt att stommen är hel. Tveka därför inte, utan hör av dig till oss, så blir väntetiden kortare. Ofta behöver markiserna nya dragsnören och lite allmän kärlek för att de ska leva flera år till, men att byta till nya dukar kan också pigga upp den tråkigaste markisen.
Det viktigaste är alltså att allt är helt och inte hänger som trasor på väggen.

Reparation av fönstermarkiser, Ikaros solskydd

Det där nya jag sett som sitter på utsidan, rätt ner, vad är det och är det bra grejer?

Tänker du på vår Zip-screen?

Zip-screen är oftast motoriserad och utrustat med full sol- och vindautomatik, men det går att få Zip-screen med vev-reglage till mindre fönster som enkelt nås utifrån. Den löper tätt intill väggen och klarar mycket mer vind än traditionella markiser, samt levereras oftast med en perforerad screenväv som behåller utsikten.
Tänker du på en annan produkt? Kolla in våra fönstermarkiser!

Zip-screen, Ikaros solskydd  Zip-screen inifrån, Ikaros solskydd

Hur mäter jag för markiser?

Du får gärna mäta dina markiser om du ska montera dem själv eller om du vill få ett kostnadsförslag av oss. Mät bredden och höjden så vi har någonting att diskutera kring. Vill du sedan att vi ska leverera och montera markiserna för dig kommer vi och mäter upp rätt storlek innan vi lägger order för tillverkning.

Vilken färg ska man välja på markiserna?

Det kan vara lite knepigt att välja rätt bland alla färger och mönster, men det viktigaste är att du själv tycker om färgen när du ser tyget både inifrån och utifrån. När det gäller en stor terrassmarkis tycker vi du ska tänka till lite extra. Känslan på utrymmet under markisen kommer förändras mycket beroende på vilken färg du väljer. ´

Vi tycker att du kan ha olika färger på fönstermarkiserna och terrassmarkisen, men det kan vara bra att hålla sig till samma färgskala. Dukar med samma undertoner eller i samma färgfamiljer kan ge ett riktigt snyggt resultat.

Grå markisduk, ikaros solskydd  Naturfärgad markisduk, ikaros solskydd  

Nu är det bara att bestämma sig för vilken färg du ska ha på dina markiser, nya som gamla.
2020-01-04

Nu är det dax, vänta inte!

Vad behövs, och vad finns det att välja på?

Såhär i vintermörkret ligger solskydd kanske inte högst upp på att-göra-listan. Varför skulle de, när det enda vi vill ha är lite solljus? Men i dessa tider, när många hus står klädda i ställningar och renoveras för fullt, finns det mycket man kan göra för att underlätta inför installationer av utvändiga solskydd.

Bygger du nytt, renoverar eller byter fönster är det en god idé att tänka på bra solskydd innan du färdigställer fasaden och arbetarna åker hem. Du kan till exempel göra färdigt för markiser genom att dra fram el när elektrikern ändå håller på. Du får en lättare installation den dagen du bestämmer dig för att investera i bra markiser, och du slipper försöka spika fast och gömma kablar på en nymålad fasad. 

Ta sedan hjälp av en erfaren markisleverantör som guidar dig till rätt lösning för ditt hem, sommarhus eller lägenhet. Det finns mycket att välja på som gör ditt hem svalare och ljusare, så ta gärna del av det vår bransch har att erbjuda. Är du dessutom ute i god tid är väntetiden kortare, och du kan njuta av dina solskydd under hela sommarsäsongen. Vill du sedan montera själv är det inga problem, men du kan också få solskydden monterade av oss.

 Zip-screen markiser, Ikaros solskydd 

Det vanligaste är fönstermarkiser, som finns att få i många olika färger, och som levereras måttbeställda. Men för ett mer effektivt skydd finns det en ZIP-screen, som sitter på utsidan av fönstret och styrs med automatik. Den är väldigt tålig, även här på den blåsiga västkusten. Båda dessa, samt alla andra utvändiga solskydd vi erbjuder, kan lackas så de blir nästintill osynliga mot fasaden.

Så vänta inte, utan börja planera dina solskydd redan idag!
2019-12-16

God Jul önskar vi!

Snart är det Jul med allt vad det innebär... Tiger som nu är en stjärna på himlen 
Så olika förväntningar men ändå så lika och i slutändan önskar vi bara få en go ledighet, umgås med vänner och ha det bra.
Några tänker vi lite mer på just nu, och håller alla tumma som finns, där denna jul troligtvis upplevs annorlunda med mer fokus på Livet. Vi är många som följer dem i deras mod och kamp vilket gett oss helt ny kunskap om behandlingar, alternativ medecin och hur olika läkare kan se på en och samma sak. All styrka till er från oss.

Ett stort tack våra kunder för detta år, det har varit fantastiskt roligt att lära känna många av er.

Säsongen har även varit lärorik där saker ibland inte riktigt gått som tänkt och där är vi tacksamma över våra kunders tålamod då vi gör allt vi kan för att fixa till det på bästa sätt. Vi är så glada över att ni väljer oss och vi kommer fortsätta jobba hårt för att behålla det förtroende vi fått av er. Nu ser fram emot nytt och inspirerande år tillsammans.


Tack till våra sammarbetspartners för detta år och vi önskar er alla en go ledighet! 

GOD JUL på er alla och ta hans om er! // Camilla & Peter
Sidnummer: [1]

IKAROS blogg!

Vi vill gärna dela med oss av våra erfarenheter och ge dig som läser bra tips och avnändbar information om markiser och solskydd. Det vi skriver här är våra personliga åsikter och erfarenheter och har ni frågor får ni gärna ställa dem i kommentarsfältet under varje inlägg.

Ikaros solskydd Camilla & Peter

Tycker ni att innehållet är värt att dela så gör gärna det. Välkommen att hänga på!


17 MAJ 2020
18 FEBRUARI 2020
16 DECEMBER 2019
14 SEPTEMBER 2019
22 JULI 2019
2 MARS 2019
9 JANUARI 2019
31 DECEMBER 2018
23 DECEMBER 2018
17 DECEMBER 2018
3 DECEMBER 2018

Invändiga solskydd

Duettgardin
Takgardin
Plisségardin
Rullgardin
Lamellgardin
Persienner
Special
Barnsäkerhet
Gardiner
Solfilm

Markiser

Zip Screen
Fönstermarkis
Terrassmarkis
Kassetmarkis
Specialmarkiser
Pergolamarkis
Automatisk styrning
Vindskydd
Parasoll
markiser

Fler sidor

Företaget
E-Butik
Blogg
Kontakta oss

Sociala medier

Facebook
Instagram
Camilla Rydberg i Smögen, Västra Götalands län, SE på Houzz