Mobilmenu
Hem
Företaget
Invändiga solskydd
Markiser
Cit i lä
Pergolamarkis
E-butik
Blogg
Kontakta oss
Mobilmenu
2019-06-25

Vad gör ni egentligen?

Efter några tuffa arbetsveckor, dagen före midsommar, då ”allt ska vara klart” mötte jag en person i affären och efter ett ”Hej, allt bra?” kom följande fråga.

”Vi ser er bil fara fram och tillbaka i kommunen varje dag med olika saker på takräcket. Vad gör ni egentligen?”

Det blev en lång pratstund och vid fruktdisken och med förvåning utbrast personen: ”Så ni har även persienner och sånt inomhus också? Vilket sortiment ni har här på Smögen, fantastiskt!” Jag blev överraskad och glad över samtalet samtidigt som jag förstod deras undran. Vad gör vi egentligen...

IKAROS solskydd_markismontage 

Vi har ett utbud som ska anpassas till vårt område lokalt och det behov som finns året om för våra kunder. Inget annorlunda med det jämfört med våra kollegor runt om i landet, det som skiljer oss är att platsen vi bor och jobbar i är en sommar- och turistort.

IKAROS solskydd_montage IKAROS parasoll 

Så vi behöver ha tillgång till många olika lösningar när frågan kommer från kunder som har sitt sommarhus här och bor någon annan stans. Många har sina förväntningar om design, funktion och service hemifrån och vi vill gärna kunna överraska och erbjuda lite mer. Det svåra är att nå ut, att synas på rätt ställe för den som letar.

IKAROS ny skyllt IKAROS_montage

Vill ni också veta vad vi ”egentligen gör” så ta en titt på vår webbsida här, där du nu är, eller följ oss på våra sociala medier. Facebook  Instagram Där händer rätt mycket olika saker varje dag.

Tack så länge o ha en go tisdag på er / Camilla 
2019-05-24

Inspiration till din favoritplats.

Ingen uteplats är det andra likt och du kan skapa vardagsrum, matplats, vilorum eller grillhörna. https://scontent.cdninstagram.com/vp/d87bb51894a743934250faf30c7ba03a/5D5C4D6F/t51.2885-15/sh0.08/e35/s640x640/59244155_463059434464931_2836715093905423709_n.jpg?_nc_ht=scontent.cdninstagram.com

Massor av belysning, många växter och mycket textilier, det låter sm den"perfekta utaplatsen" om jag kan tolka flödet rätt. Stora gröna växter som blandas med ljusslingor och kuddar ger en riktigt ombonad känsla på din uteplats. Att hänga upp tyger längs väggarna, runt pergolan, bara dölja en tråkig vägg eller skräphörnan kan lugna vem som hels att slippa se ” det där”.
Testa dig fram till vad du tycker om och funkar inte ett tyg eller mönster är det ju lätt att byta ut till ett annat. Själv har inte tyger fått sin plats hos mig än, har satsat på bra och flexibla vindskydd hemma i stället då det behovet just nu är större.  

https://www.ikarossolskydd.se/UserFiles/Webshop/1551966605_Etamine_15_727_MB_06.jpg Sandatex.se 

Se till att din markis, pergola eller parasoll mår väl och har fått den kärlek och omtanke den behöver. Tvätta av ramverket ordentligt och spola av duken så allt damm försvinner. Ge knäleder och vevreglage en omgång med silikonspray så funktionen är bra. Inga oljebaserade smörjmedel, det bara ger kladdiga fläckar på både markisduken och trä däcket. Ganska lite jobb men gör att sakerna håller mycket längre och ser bättre ut.
Är markistyget trist och trasigt? BYT då till något snyggt du tycker om, det är inte så kostsamt och markisen blir mycket trevligare när den är ren och snygg.

Mysa till soffan med massa kuddar som idag finns i snygga vattenavvisande tyger, ös på med krukor, gamla trälådor och lyktor. Bjud in vänner på lite grillat och boa in dig ordentligt i din nya favoritplats. Bara njut!

Så här ser mina favoritplatser ut, lycka till med din!

 

några inspirationslänkar har du här:

www.mariakingsley.se är utbildad inredningsarkitekt och inredare som skapar fina rum åt många.

https://skonahem.com/uterum/inred-din-uteplats-infor-sommaren-25-inspirerande-uterum/

https://www.femina.se/inred-som-inne-fast-ute-8-tips-for-en-mysig-uteplats/
2019-04-08

Är du redo till ett svalt rum?

Visst kommer vi ihåg förra sommarens värme och hur svårt det var att hitta bra skugga och ett svalt rum.

Att få ner värmen innomhus var verkligen en utmaning som inte allid gick så bra. Fram för allt var sovrummet jobbigast att hålla svalt och vissa nätter sov jag på balkongen när det blev för varmt och det inte hjälpte med fläktar och att vädra på skuggsidan. Inte den bästa lösningen för sömnen att sova på balkongen då måsarna vaknar riktigt tidigt men då var det bara att gå in och stänga dörren.  

Det är jobbigt med värmen, den är svår att vädra ut och ibland får AC gå tungt för att arbetsplatsen ska vara acceptabel att vara i. Det finns effektiva solskydd, både utvändigt och invändigt, som ger dig go skugga och ett svalare innomhusklimat och att låta markissystemen sköta sig själv med automatik är det absolut effektivaste för ett bra innomhusklimat. Har du inte markiser se då till att dina invändiga solskydd dras för INNAN solen kommer fram och värmer upp alla fönster i rummet. Har värmen väl kommit in är temperaturen svår att få ner.

 Terrassmarkis för go skugga Duettegardiner stoppar värmen affaktivt på insidan fönstret 

Funderar du på markiser eller att förnya dina invändiga solskydd till något mer modernt och effektivt? Gör inte det, fundera inte utan boka ett hembesök och få hjälp med ditt behov så du är redo att få ett svalare rum. Beställ dina markiser och solskydd i god tid så de sitter på plats när värmen kommer.

Zip-screen, en vindtålig markis här på västkusten Zip-screen, en vindtålig markis här på västkusten

Önskar er alla en riktigt go påsk men massa gott umgänge, och go mat! 

Camilla  och Peter / IKAROS
2019-03-02

Våren är snart här

Tänk att vi tog oss igenom vintern och mörkret en gång till och är ute på andra sidan, på vårsidan. terrassmarkis och gofika i vårsolen
Det är så härligt att kvällarna blir ljusare för varje dag som går, livet blir lite längre igen, så underbart.

Har börjat fundera på vad som ska odlas i växthuset och vad som inte gick så bra förra året. Trotts värmen och vattenförbud växte det bra och skörden vi fick var helt magiskt, känner fortfarande doften av tomat, gurka, koriander och basilika ……  
Förra årets stora skräll var en enda planta med Zucchini. Har aldrig ätit så mycket Zuccinin någonsin som förra sommaren och här hemma råder delade meningar om vi någonsin kommer äta det igen. (en liten planta blir det nog, smyger ner den så ingen ser)

Ska bli roligt att få dra igång trädgården igen men här får bli att investera i färdiga plantor. Har provat så många gånger att med all kärlek så frön med förhoppning om att få se stora fina plantor bära frukt men misslyckas totalt. Bara att inse att det finns andra som är bäst på det och jag tar över plantorna när det kommit sig en bit, perfekt. 

 

Det kanske låter som trädgården är enorm, det är den inte. Har byggt upp en behändig trädgård att odla lite i som ger ro att ta hand om, som en ventil till markiserna på jobbet.

Hur ser era planer ut för er uteplats och trädgård? 
Ska ni plantera, bygga om eller bara slappa o ha det bra?
Vad är viktigast att få på plats som inte blev gjort förra våren och som du sakande under sommaren? 
Saknar ni markis eller parasoll för uteplatsen så är det bra att ta tag i det nu så ni kan få den monterad innan värmen kommer.

Njut nu av längre dagar och andas in vårens ankomst / Camilla

 
2019-02-04

Emma von Brömssen - helt ljuvliga gardiner och mönster

Solskydd – är det något du tänk på som en snygg detalj i ditt hem?
Eller har din vart en nödvändig, enfärgad, trasig persienn som håller ljuset bort ibland. Du ska veta att det finns så mycket snyggt i helt ljuvliga mönster och färger som passar så bra i dina fönster och en mönsterdesigner jag tycker lite extra bra om är Emma von Brömssens och hennes rullgardinskollektion. Se här!

Emma von Brömssen rullgardinsmönster, BokEmma von Brömssens rullgardinsmönster Twist

Helt ljuvliga mönster och färger.

I två år har vi fått möjlighet att jobba med denna specialkollektion rullgardinsvävar designat Emma von Brömssen i samarbete med Sandatex. Emma är en svensk mönsterdesigner som skapar naturinspirerade mönster för tyger, kuddar, tapeter, porslin och rullgardiner som passar så fint in i vår nordiska inredning. Det jag tycker är mest intressant är att det är nya mönster i nytt tänk av en modern svensk designer som vi kan få njuta av ”all in” om vi vill.

Kollektionen består av fyra mönster; Wisteria, Bok, Twist och Pärlhöna och alla mönster finns i flera färgställningar vardera från blått, till grafit, dovgrönt, till grått och beige och det  finns flera enfärgade vävar som snyggt matchar de mönstrade om man vill kombinera med mönster i några rum och enfärgat i några fönster.

Vill du se alla mönster eller kanske själv vill beställa hem ett tygprov för att se ditt favoritmönster beställer du det på Sandatex hemsida. Vi har självklart kollektionen hos oss på Smögen och den är alltid med när vi åker på kundbesök så när du ska beställa nya rullgardiner och du vill ha något extra snyggt i dina fönster så fråga efter Emma von Brömssen kollektion, de flesta av våra kollegor har nu fått den i sitt sortiment. Du kommer tycka om den, jag lovar.

Följ Emmas blogg här: http://emmavonb.blogspot.com/  Och vill du läsa lite mer hittade jag denna intressanta artikel hos Elle https://krickelin.elledecoration.se/hemma-hos-emma-von-bromssen/  av Kristin Lagerqvist

Ta bort det trasiga i fönstren.

Har du trasiga, tråkiga, smutsiga persienner hängandes i ditt fönster så ta bort den, ta ner och kasta den, det är bara deppigt. Investera i en ny, snygg lösning som håller som du kan glädjas över i många år. 

Önskar er en riktigt bra måndag! / Camilla
Sidnummer: [1] 2 3

IKAROS bloggen!

Vi vill gärna dela med oss av våra erfarenheter och ge dig som läser bra tips och avnändbar information om markiser och solskydd. Det vi skriver här är våra personliga åsikter och erfarenheter och har ni frågor får ni  gärna ställa dem i kommentarsfältet under varje inlägg.

Ikaros solskydd Camilla & PeterMina privata intressen är mat, resor och trädgård så det kan bli lite av det oxå här i flödet. Välkommen att hänga på!


25 JUNI 2019
24 MAJ 2019
8 APRIL 2019
2 MARS 2019
4 FEBRUARI 2019
9 JANUARI 2019
31 DECEMBER 2018
23 DECEMBER 2018
17 DECEMBER 2018
10 DECEMBER 2018
3 DECEMBER 2018
Sociala medier:
Camilla Rydberg i Smögen, Västra Götalands län, SE på Houzz