Mobilmenu
Hem
Företaget
Invändiga solskydd
Markiser
Cit i lä
Pergolamarkis
E-butik
Blogg
Kontakta oss
Mobilmenu
2019-03-02

Våren är snart här

Tänk att vi tog oss igenom vintern och mörkret en gång till och är ute på andra sidan, på vårsidan. terrassmarkis och gofika i vårsolen
Det är så härligt att kvällarna blir ljusare för varje dag som går, livet blir lite längre igen, så underbart.

Har börjat fundera på vad som ska odlas i växthuset och vad som inte gick så bra förra året. Trotts värmen och vattenförbud växte det bra och skörden vi fick var helt magiskt, känner fortfarande doften av tomat, gurka, koriander och basilika ……  
Förra årets stora skräll var en enda planta med Zucchini. Har aldrig ätit så mycket Zuccinin någonsin som förra sommaren och här hemma råder delade meningar om vi någonsin kommer äta det igen. (en liten planta blir det nog, smyger ner den så ingen ser)

Ska bli roligt att få dra igång trädgården igen men här får bli att investera i färdiga plantor. Har provat så många gånger att med all kärlek så frön med förhoppning om att få se stora fina plantor bära frukt men misslyckas totalt. Bara att inse att det finns andra som är bäst på det och jag tar över plantorna när det kommit sig en bit, perfekt. 

 

Det kanske låter som trädgården är enorm, det är den inte. Har byggt upp en behändig trädgård att odla lite i som ger ro att ta hand om, som en ventil till markiserna på jobbet.

Hur ser era planer ut för er uteplats och trädgård? 
Ska ni plantera, bygga om eller bara slappa o ha det bra?
Vad är viktigast att få på plats som inte blev gjort förra våren och som du sakande under sommaren? 
Saknar ni markis eller parasoll för uteplatsen så är det bra att ta tag i det nu så ni kan få den monterad innan värmen kommer.

Njut nu av längre dagar och andas in vårens ankomst / Camilla

 
2019-02-04

Emma von Brömssen - helt ljuvliga gardiner och mönster

Solskydd – är det något du tänk på som en snygg detalj i ditt hem?
Eller har din vart en nödvändig, enfärgad, trasig persienn som håller ljuset bort ibland. Du ska veta att det finns så mycket snyggt i helt ljuvliga mönster och färger som passar så bra i dina fönster och en mönsterdesigner jag tycker lite extra bra om är Emma von Brömssens och hennes rullgardinskollektion. Se här!

Emma von Brömssen rullgardinsmönster, BokEmma von Brömssens rullgardinsmönster Twist

Helt ljuvliga mönster och färger.

I två år har vi fått möjlighet att jobba med denna specialkollektion rullgardinsvävar designat Emma von Brömssen i samarbete med Sandatex. Emma är en svensk mönsterdesigner som skapar naturinspirerade mönster för tyger, kuddar, tapeter, porslin och rullgardiner som passar så fint in i vår nordiska inredning. Det jag tycker är mest intressant är att det är nya mönster i nytt tänk av en modern svensk designer som vi kan få njuta av ”all in” om vi vill.

Kollektionen består av fyra mönster; Wisteria, Bok, Twist och Pärlhöna och alla mönster finns i flera färgställningar vardera från blått, till grafit, dovgrönt, till grått och beige och det  finns flera enfärgade vävar som snyggt matchar de mönstrade om man vill kombinera med mönster i några rum och enfärgat i några fönster.

Vill du se alla mönster eller kanske själv vill beställa hem ett tygprov för att se ditt favoritmönster beställer du det på Sandatex hemsida. Vi har självklart kollektionen hos oss på Smögen och den är alltid med när vi åker på kundbesök så när du ska beställa nya rullgardiner och du vill ha något extra snyggt i dina fönster så fråga efter Emma von Brömssen kollektion, de flesta av våra kollegor har nu fått den i sitt sortiment. Du kommer tycka om den, jag lovar.

Följ Emmas blogg här: http://emmavonb.blogspot.com/  Och vill du läsa lite mer hittade jag denna intressanta artikel hos Elle https://krickelin.elledecoration.se/hemma-hos-emma-von-bromssen/  av Kristin Lagerqvist

Ta bort det trasiga i fönstren.

Har du trasiga, tråkiga, smutsiga persienner hängandes i ditt fönster så ta bort den, ta ner och kasta den, det är bara deppigt. Investera i en ny, snygg lösning som håller som du kan glädjas över i många år. 

Önskar er en riktigt bra måndag! / Camilla
2019-01-09

Vintersol och markiser

Nu under vintern tänker ni kanske inte så mycket på solskydd och markiser som vi gör. Service av fönstermarkiser, ikaros solskydd

Vi tänker på markiser hela tiden och kanske mest nu under vintern med stormar och snö här på västkusten. Så därför vill jag berätta lite om vad ni kan tänka på så era markiser fungerar bra även under vår kallaste årstid.

Du ska absolut använda dina markiser under hela året, de är verkligen ingen sommargrej utan fungerar bäst om de används ofta och regelbundet. Här på västkusten behöver kanske markiserna motioneras mer än på andra ställen och har du sommarhus här och inte använder markiserna under hela vintern kan de behöva lite mer omtanke och service på vårkanten innan de kommer igång och rullar fint. Vi har flera hus ( med markiser på ) vi kikar till under vintern och speciellt efter oväder och stormar håller vi koll så de sitter som de ska. Markiser kan orsaka stor skada på fönster och fasad om de blåst sönder och ramlat ner och det ska vi verkligen försöka undvika.

Nu på vintern är markiserna känsliga för snö och is som lägger sig på väven och bygger på när väven rullas in i kassetten. Om det är snö och is på markisduken kan det vara bättre att låta markisen vara utfälld tills det försvunnit och det gäller framför allt Zip-screen som är mer känslig för is och snö på duken. Se till att all is och snö är borta från duken innan du kör upp din Zip-screen. Är du osäker så låt den vara i nerfällt läge.

Här får du några skötselråd för markiser, stora som små: fönstermarkis iakros solskydd

  • Vid kraftig vind och vindbyar ska markisen rullas in.

  • Plocka av och förvara kapporna inomhus över vintern, då håller de längre. Ett tyg som är utomhus i stormar och orkaner som står och slår mot kanter går sönder och slits. Markiskappor går alltid att ersätta med nya och det är så mycket snyggare med hela kappor än trasiga ovanför dina fönster.

  • Låt regnet tvätta av era markiser, då blir de så rena och fina.

  • Tänk på markiserna som en bil, allt behöver skötas om efter sunt förnuft och lite till här på västkusten. Spola av markiserna flera gånger om året, gör det samtidigt som ni spolar era fönster rena från salt och smuts. Spola över allt men undvik vatten direkt på motorn.

  • Inga starka rengöringsmedel (försämrar impregnering)

  • Rengör väven med ljummet vatten utblandat med mild tvål, använd inte högtryckstvätt.

  • Använd en mjuk borste vid smutsborttagning, fågelskit och mossa.

  • Är duken väldigt smutsig så byt duken till en ny. Passa på att ändra till en annan färg om du vill det eller beställ samma som innan om bara en av markiserna blir mer utsatt för smuts än de andra.

Ta hand om era markiser och ha en riktigt go onsdag på er alla. // Camilla , Ikaros solskydd. 
2018-12-31

Gott nytt år!!

Så plötsligt var det sista dagen på året 2018! Jag tror att det är fler än jag som undrar vart alla dagar och timmar försvann och hur fort höst gick till vinter. Alla kommer vi ihåg den varma och för många fantastiska somrar vi hade som påverkade oss alla på så olika sätt och vi kan med glädje och smärta se tillbaka på ett år vi aldrig varit med om förut. Vi är ödmjuka och tacksamma över att ni väljer oss som er solskyddsleverantör och vi kommer fortsätta jobba för att ge er bästa service och kvalité på alla era solskydd och markiser. 

Vi har haft ett riktigt spännande och minnesrikt år och en av årets höjdpunkter, eller knepigaste montaget, var när vi fick hyra en kranbil, extra bärhjälp och en pråm för att få allt på plats till Ön. En av sommarens varmaste dagar monterade vi två Pergolamarkiser på en balkong, fyra våningar upp. Det kändes i varje muskel dagen efteråt men det blev så bra och kunderna så nöjda av deras nya uteplats. Vill ni läsa mer om detta så kika på vår Fb sida 28/6 2018

Gott nytt år önskar IKAROS

Vi på Ikaros vill tacka alla våra kunder och samarbetspartners för året som har gått. Det har varit ett år fyllt med nya möten och goa skratt med härliga kunder, många nyheter och förbättringar som vi tar med oss in i 2019 och utvecklar vidare. Gott Nytt År till er alla önskar Camilla & Peter
2018-12-23

Ledighet

Lilla Julafton 

Vill önska er, alla fantastiska kunder, vänner och leverantörer, en riktigt God Jul från oss på Smögen. Vi stänger för ledighet några dagar och det ska bli så gött att umgås, äta annat än julmat och planera inför nästa år. Det tar flera dagar för mig innan jag landat och kan ta vara på dagarna ordentligt och att "inget göra" är inget för mig. Jag behöver hålla igång för att må bra men det ska bli gott att ha en tom kalender. 

Några tankar kring levande ljus och gardiner vill jag ända ge er fast ni alla vet att det inte är en bra combo. Håll ögonen på ljusen, glöm inte släcka dem i tid och ställ inte ljusen i närheten av vita gardiner. De blir svarta av sotet och går inte att få bort.

Ge dina solskydd lite kärlek

Plissé, Duette och Honeycell vävar går att spola av med ljummet vatten för att få bort damm och lättare smuts, inga problem. Testa det om du inte gjort det redan. Klicka av dem från fästena, ställ dem i duschen och spola av väven ordentligt med en inte allt för hård stråle. Låt väven torka hopfälld så vecken bevaras och sen är det bara att montera tillbaka gardinen igen. Du kommer märka skillnad om dina gardiner är några år gamla. Har du FB kan du se en film här: 

Rullgardinens och lamellgardinens väv är lite knepigare att rengöra. Den klarar inte att bli skrynklig men vissa vävar går att försiktigt rengöra. Har du fått spill eller fläckar på lamellgardiner är det bättre att byta bara de enstaka tygbitarna till nya. Kontakta din leverantör, de har säkert ditt underlag kvar och kan enkelt beställa hem några extra vävar till dig så din gardin blir snygg och fin igen. Det är den värd.

Persienner.. ja det är ju bara att putsa av som man alltid gjort. Stäng lamellerna och torka av uppifrån och ner och är de trasiga och inte fungerar bra, lämna in dem på reparation. Ta en bild, skicka frågan och låt din leverantör avgöra om den går att laga eller om det är bättre att beställa en ny.

Ha det nu riktigt gott allihop och fick tomten inte med sig den markis eller insynsskydd du önskade dig i julklapp har vi alltid en till dig när du behöver

.
GOD JUL!!

God Jul önskar Ikaros solskydd!
Sidnummer: [1] 2

IKAROS bloggen!

Vi vill gärna dela med oss av våra erfarenheter och ge dig som läser bra tips och avnändbar information om markiser och solskydd. Det vi skriver här är våra personliga åsikter och erfarenheter och har ni frågor får ni  gärna ställa dem i kommentarsfältet under varje inlägg.

Ikaros solskydd Camilla & PeterMina privata intressen är mat, resor och trädgård så det kan bli lite av det oxå här i flödet. Välkommen att hänga på!


2 MARS 2019
4 FEBRUARI 2019
9 JANUARI 2019
31 DECEMBER 2018
23 DECEMBER 2018
17 DECEMBER 2018
10 DECEMBER 2018
3 DECEMBER 2018
Sociala medier:
Camilla Rydberg i Smögen, Västra Götalands län, SE på Houzz