Mobilmenu
Hem
Företaget
Invändiga solskydd
Markiser
Cit i lä
E-butik
Blogg
Kontakta oss
Mobilmenu

2019-01-09

Vintersol och markiser

Nu under vintern tänker ni kanske inte så mycket på solskydd och markiser som vi gör. Service av fönstermarkiser, ikaros solskydd

Vi tänker på markiser hela tiden och kanske mest nu under vintern med stormar och snö här på västkusten. Så därför vill jag berätta lite om vad ni kan tänka på så era markiser fungerar bra även under vår kallaste årstid.

Du ska absolut använda dina markiser under hela året, de är verkligen ingen sommargrej utan fungerar bäst om de används ofta och regelbundet. Här på västkusten behöver kanske markiserna motioneras mer än på andra ställen och har du sommarhus här och inte använder markiserna under hela vintern kan de behöva lite mer omtanke och service på vårkanten innan de kommer igång och rullar fint. Vi har flera hus ( med markiser på ) vi kikar till under vintern och speciellt efter oväder och stormar håller vi koll så de sitter som de ska. Markiser kan orsaka stor skada på fönster och fasad om de blåst sönder och ramlat ner och det ska vi verkligen försöka undvika.

Nu på vintern är markiserna känsliga för snö och is som lägger sig på väven och bygger på när väven rullas in i kassetten. Om det är snö och is på markisduken kan det vara bättre att låta markisen vara utfälld tills det försvunnit och det gäller framför allt Zip-screen som är mer känslig för is och snö på duken. Se till att all is och snö är borta från duken innan du kör upp din Zip-screen. Är du osäker så låt den vara i nerfällt läge.

Här får du några skötselråd för markiser, stora som små: fönstermarkis iakros solskydd

  • Vid kraftig vind och vindbyar ska markisen rullas in.

  • Plocka av och förvara kapporna inomhus över vintern, då håller de längre. Ett tyg som är utomhus i stormar och orkaner som står och slår mot kanter går sönder och slits. Markiskappor går alltid att ersätta med nya och det är så mycket snyggare med hela kappor än trasiga ovanför dina fönster.

  • Låt regnet tvätta av era markiser, då blir de så rena och fina.

  • Tänk på markiserna som en bil, allt behöver skötas om efter sunt förnuft och lite till här på västkusten. Spola av markiserna flera gånger om året, gör det samtidigt som ni spolar era fönster rena från salt och smuts. Spola över allt men undvik vatten direkt på motorn.

  • Inga starka rengöringsmedel (försämrar impregnering)

  • Rengör väven med ljummet vatten utblandat med mild tvål, använd inte högtryckstvätt.

  • Använd en mjuk borste vid smutsborttagning, fågelskit och mossa.

  • Är duken väldigt smutsig så byt duken till en ny. Passa på att ändra till en annan färg om du vill det eller beställ samma som innan om bara en av markiserna blir mer utsatt för smuts än de andra.

Ta hand om era markiser och ha en riktigt go onsdag på er alla. // Camilla , Ikaros solskydd. 

Invändiga solskydd

Duettgardin
Takgardin
Plisségardin
Rullgardin
Lamellgardin
Persienner
Special
Barnsäkerhet
Gardiner

Markiser

Zip Screen
Fönstermarkis
Terrassmarkis
Kassetmarkis
Specialmarkiser
Pergolamarkis
Automatisk styrning
Vindskydd
Parasoll
markiser

Fler sidor

Företaget
E-Butik
Blogg
Kontakta oss

Sociala medier

Facebook
Instagram
Camilla Rydberg i Smögen, Västra Götalands län, SE på Houzz