Mobilmenu
Hem
Företaget
Invändiga solskydd
Markiser
Cit i lä
Tipsfilmer
Blogg
Kontakta oss
Mobilmenu

2021-12-10

ljuset

Ljus är grunden för en av de mest kraftfulla mekanismerna som reglerar människans dygnsrytm. Beroende på våglängden kan det göra oss pigga, avslappnade, förhöja mysfaktorn eller ge oss huvudvärk. Det är därför väldigt viktigt att vara medveten om hur ljuset i ert hem påverkar er.

Dagsljus är alltid det bästa alternativet, men det är inte alltid tillgängligt och alternativ finns. Att minska mängden blått ljus på kvällen är definitivt en bra idé, eftersom den lurar hjärnan att tro att det är dag. Det finns många lösningar, som till exempel belysning som kan härma solljus både i färg och intensitet. Dessa påverkar inte dygnsrytmen på samma sätt.

Trots att solljus är så bra, är det inte alltid optimalt i ett hem. Ett sovrum under sommaren med solskydd med glipor i kanterna kan lätt väcka dig i förtid. Stora glasfasader där ljus väller in kan lätt värma upp ett rum, och göra det svårt att vara där. Kanske har du ett kontor där solen blänker i din datorskärm och hindrar ditt arbete. Oavsett situation är det bra att veta att det finns lösningar.

solskydd gardin

Något som är bra att fundera på är hur ljust du vill att ditt utrymme ska vara. Om du väljer en vit väv riskerar du att ett redan ljust rum blir ännu ljusare, och en mer neutral naturfärg eller kanske grått kan vara bättre. Vita vävar kan dock användas för att ljusa upp ett lite mörkare rum. Om du behöver mörker för att sova, kan en mörkläggande väv vara rätt val. Dessa går att få i många snygga färger, för att passa just din stil.

Solskydd är verktyg för att hjälpa oss att göra våra hem mer behagliga, och vårt mål är att hjälpa er identifiera era önskemål och guida er i era val.

Önskar er en riktigt go helg / Camilla & Peter

Invändiga solskydd

Takgardin
Plisségardin
Rullgardin
Lamellgardin
Persienner
Special
Barnsäkerhet
Gardiner
Solfilm

Markiser

Zip Screen
Fönstermarkis
Terrassmarkis
Kassetmarkis
Specialmarkiser
Pergolamarkis
Automatisk styrning
Vindskydd
Parasoll
Markiser

Fler sidor

Företaget
Blogg
Kontakta oss
Tipsfilmer

Sociala medier

Facebook
Instagram
YouTube
Camilla Rydberg i Smögen, Västra Götalands län, SE på Houzz