Mobilmenu
Hem
Företaget
Invändiga solskydd
Duettegardin
Takgardin
Plisségardin
Rullgardiner
Lamellgardin
Persienner
Special
Barnsäkerhet
Markiser
Cit i lä
Pergolamarkis
Nya vävar
E-butik
Kontakta oss
Mobilmenu

Barns säkerhet- det viktigaste av allt!

Persiennsnören kan vara en dödsfälla!
De vanligaste persiennerna har oftast snören och när de dras upp blir snörena längre och den nedhängande delen bildar en ögla som är tillräckligt stor för att kunna orsaka strypning av ett mindre barn. Du kan alltid få ditt solskydd säker för barn och djur. Persienn, rullgardin, plissé och duette finns att få helt utan linor eller med linor och barnsäker knopp.


Knyt upp snören till persienner och gardiner väl (och högt), eftersom ett barn kan strypas i dem.

Vanligtvis är att persiennsnörena som hänger ned, hopfästa med en plastknopp i slutet, bildar en livsfarlig ögla. Många hem och platser inom barnomsorgen löser detta genom att klippa upp snörena, men det finns fortfarande en risk att barnet ska snurra snöret runt halsen.


Barnsäkra rullgardiner och hissgardiner

Likadant gäller för sidodraget till rullgardiner om de inte är fäst med säkerhets krok. Rullgardinens klassiska fjädermekanism att föredra, helt utan lina och kedja.

Hissgardiner är också en säkerhetsrisk, här finns ett flertal långa linor som bör bindas upp ordentligt för att hindra att barnen fastnar. Här kan väljas en ” fast installation” som inte går att reglera alls.


Säkerhetsanpassad lamellgardin

Lamellgardiner levereras oftast med lina och kulkedja och dessa hänger löst ända ner till golvet.

Här går med fördel att välja en reglagestav i stället där du sköter vinklingen och manövreringen med en och samma enhet. Denna mekanism gör att du – vid akuta behov - kan skjuta undan lamellgardinen med handen om du snabbt behöver komma ut och du slipper fundera på var och i vilket reglage du skall använda för att dra undan lamellgardinen.

Efterfråga reglagestaven hos din solskyddsleverantör.
Se hur reglagestaven fungerar
 

Sociala medier:
Camilla Rydberg i Smögen, Västra Götalands län, SE på Houzz