Mobilmenu
Hem
Företaget
Inomhus
Utomhus
Zip Screen
Terrassmarkis
Fönstermarkis
Automatik & styrning
Kassettmarkis
Specialmarkiser
Pergolamarkis
Vindskydd
Parasoll
Markisväv av återvunnen PET
Cit i lä
Tipsfilmer
Blogg
Miljö & energi
Boka hembesök
Kontakta oss
Mobilmenu

Fönstermarkis

Att installera fönstermarkiser och utvändiga solskydd är det mest effektiva sättet att minska värmeinstrålningen och få ett svalare och mer bekvämt inomhusklimat. Det är avgörande att solskyddet är nere innan solen når fönstret för att undvika att värmen tränger i rummet, då det kan vara svårt att kyla ner på ett energieffektivt sätt när det väl har hänt.

Den kraftigaste fönstermarkisen

Vår kraftigaste fönstermarkis väljer du vid större fönsterpartier och seriekopplingar. Fönstermarkisen har kraftig frontprofil och armar för användning i mer utsatta lägen så denna markis regleras oftast med fjärrkontroll men kan även fås med utvändig vev.

Produktblad Fönstermarkis   Produktblad Fönstermarkis  XL

Kassetten kan lackas i vitt, grått, antracit, svart, eller den färg som du föredrar, vilket gör att den smälter i väl i din befintliga inredning. För den som önskar maximal teknik, finns det möjlighet att välja fjärrkontroll och helautomatik för dina fönstermarkiser, vilket ger absolut bästa effekt. På så sätt kan dina markiser sköta sig själva och du kan slappna av och njuta av en behaglig inomhusmiljö, även under de varmaste dagarna på året.

 Läs mer om styrning och automatik här

Vilken färg?

När du väljer färg på dina markiser är det viktigt att tänka på hur ljuset som passerar genom duken påverkar belysningen både inne och ute. Om du gillar starka färger som rött, grönt eller gult, bör du överväga att välja en tonad markisduk för att undvika att ljuset ger en oönskad färgskiftning i rummet.

En trend som håller i sig är gråa markisdukar, med många olika nyanser från kalla grå toner till varmare nyanser. Skillnaden mellan en kall och en varm grå ton är stor, och det är viktigt att tänka på hur ljuset påverkar miljön i rummet under markisen.

Det är viktigt att du väljer en färg som du verkligen trivs med, då markiserna kommer att vara en del av ditt hem under lång tid. Om du märker att du har tröttnat på färgen efter ett tag, är det lätt att byta till något annat och skapa en ny look för ditt hus.

Få prisförslag på denna produkt

Invändiga solskydd

Takgardin
Plisségardin
Rullgardin
Lamellgardin
Persienner
Special
Barnsäkerhet
Gardiner
Solfilm

Markiser

Markiser
Zip Screen
Fönstermarkis
Terrassmarkis
Kassetmarkis
Specialmarkiser
Pergolamarkis
Automatisk styrning
Vindskydd
Parasoll

Fler sidor

Företaget
Blogg
Kontakta oss
Tipsfilmer

Sociala medier

Facebook
Instagram
YouTube