Mobilmenu
Hem
Företaget
Invändiga solskydd
Markiser
Zip Screen
Fönstermarkis
Terrassmarkis
Kassettmarkis
Automatik & styrning
Specialmarkiser
Pergolamarkis
Vindskydd
Parasoll
Cit i lä
MARKISVÄV BLUE
Tipsfilmer
Blogg
Kontakta oss
Mobilmenu

Markiser och utvändiga solskydd

När det kommer till solskydd är deras främsta roll såklart att hålla solen undan när det är som varmast. Men att lägga ner lite tid och tanke på vad ni vill ha kan göra stor skillnad.
Utvändigt solskydd är det bästa för att stoppa värmen att komma in i byggnaden.
Markiser eller screens stoppar upp till 90% av värmestrålningen innan den når din fönsterruta och väljer du en mörkare väv blir ljuset inne mer dämpat och bländningen minskar.

Ta terrassmarkis som ett exempel. Tänk igenom vad som skulle få er att få en ”här vill jag spendera hela dagen”- känsla från er markis. Färger har en stor inverkan på hur ett utrymme känns. Som om det behövs solglasögon till balkongfrukosten, hur maten upplevs, och hur mysigt det blir på kvällen. Tanken är ju att få utrymmet att bli mer användbart så varför inte öka hemtrevligheten på samma gång, och öka chanserna att platsen används?

Det finns ett stort utbud av markismodeller och vi har valt ut några vi tycker om att jobba med och som passar bra här på västkusten.

 

Skötselråd för era markiser, stora som små

  • Vid kraftig vind, klass2 varningar och stormbyar ska alla markiser rullas in.
  • Plocka av kapporna över vintern, då håller de längre. Ett tyg som står och slår i stormar och orkaner går sönder och slits.
  • Låt regnet tvätta av era markiser, då blir de så rena och fina
  • Tänk på markiserna som en bil, allt behöver skötas om efter sunt förnuft och lite till här på västkusten. Spola av markiserna flera gånger om året, gör det samtidigt som ni spolar era fönster rena från salt och smuts. Spola vatten över allt och var noga med undersidan av markisen där regnet inte kommer åt men undvik direkt på motorn.
  • Inga starka rengöringsmedel (försämrar impregnering)
  • Rengör väven med ljummet vatten utblandat med mild tvål, använd inte högtryckstvätt.
  • Använd en mjuk borste vid tvättning för att skydda dukens yta, skölj sedan markisen med vatten upprepande gånger för att få bort allt skum.
  • Mer Information om färger och kvalité och funktioner om markisvävar hittar du här: Sandatex

Våra vävleverantörer är Sandatex och Dickson constant
Här kan du beställ vävprover hem till dig via sandatex.se på markisvävar och alla deras invändiga vävar till rullgaridner, lamellgardiner, plissévävar och Honeycell. 

Alla vävar i våra markiskollektioner är tillverkade av spinnfärgad akryl vilket betyder att man tillsatt färgen redan innan man spunnit tråden, vilket ger en helt genom-färgad tråd. Vävarna i våra markiser håller därför en färgäkthet på 7–8 på en 8-gradig skala och alla våra markisvävar är smuts- och vattenavvisande.

Invändiga solskydd

Takgardin
Plisségardin
Rullgardin
Lamellgardin
Persienner
Special
Barnsäkerhet
Gardiner
Solfilm

Markiser

Zip Screen
Fönstermarkis
Terrassmarkis
Kassetmarkis
Specialmarkiser
Pergolamarkis
Automatisk styrning
Vindskydd
Parasoll
Markiser

Fler sidor

Företaget
Blogg
Kontakta oss
Tipsfilmer

Sociala medier

Facebook
Instagram
YouTube
Följ oss på Linked in
Camilla Rydberg i Smögen, Västra Götalands län, SE på Houzz
Svenska Solskyddsförbundet