Mobilmenu
Hem
Företaget
Inomhus
Utomhus
Zip Screen
Fönstermarkis
Terrassmarkis
Kassettmarkis
Automatik & styrning
Specialmarkiser
Pergolamarkis
Vindskydd
Parasoll
Cit i lä
MARKISVÄV BLUE
Tipsfilmer
Blogg
Kontakta oss
Mobilmenu

Markiser och utomhusmiljöer

Markisen erbjuder ett effektivt skydd mot UV-strålning, värme och bländning samtidigt som den skapar en trivsam miljö att vistas i när solen står som högst. Med en terrassmarkis skapar du ett utomhusrum som skyddar dig från de starka solstrålarna och ger dig en behaglig temperatur att vistas i.

Vi måttanpassar markiserna för att garantera en perfekt passform på din uteplats. Standardprofilerna finns i vitt, grått, antracit eller svart, men det finns möjlighet att välja mellan en mängd olika färger för att skapa en unik look för just dig.
Du väljer en väv som matchar fasaden eller välj en avvikande färg för att skapa kontrast och en personlig stil. Vi erbjuder ett stort utbud av enfärgade, melerade och randiga vävar för att du ska kunna hitta precis vad du söker. Med terrassmarkisen som val av solskydd får du både en praktisk och stilfull lösning för din uteplats. 

Så oavsett om du har en stor terrass en liten balkong kan vi hjälpa dig att hitta den perfekta terrassmarkisen för att skapa en skyddad och bekväm utomhusmiljö hos dig. Beställ nu och uppleva skillnaden med en snygg terrassmarkis på din uteplats!

Det finns ett stort utbud av markismodeller och vi har valt ut några vi tycker om att jobba med och som passar bra här på västkusten.

 

Skötselråd för era markiser, stora som små

  • Vid kraftig vind, klass2 varningar och stormbyar ska alla markiser rullas in.
  • Plocka av kapporna över vintern, då håller de längre. Ett tyg som står och slår i stormar och orkaner går sönder och slits.
  • Låt regnet tvätta av era markiser, då blir de så rena och fina
  • Tänk på markiserna som en bil, allt behöver skötas om efter sunt förnuft och lite till här på västkusten. Spola av markiserna flera gånger om året, gör det samtidigt som ni spolar era fönster rena från salt och smuts. Spola vatten över allt och var noga med undersidan av markisen där regnet inte kommer åt men undvik direkt på motorn.
  • Inga starka rengöringsmedel (försämrar impregnering)
  • Rengör väven med ljummet vatten utblandat med mild tvål, använd inte högtryckstvätt.
  • Använd en mjuk borste vid tvättning för att skydda dukens yta, skölj sedan markisen med vatten upprepande gånger för att få bort allt skum.
  • Mer Information om färger och kvalité och funktioner om markisvävar hittar du här: Sandatex

Våra vävleverantörer är Sandatex och Dickson constant
Här kan du beställ vävprover hem till dig via sandatex.se på markisvävar och alla deras invändiga vävar till rullgaridner, lamellgardiner, plissévävar och Honeycell. 

Alla vävar i våra markiskollektioner är tillverkade av spinnfärgad akryl vilket betyder att man tillsatt färgen redan innan man spunnit tråden, vilket ger en helt genom-färgad tråd. Vävarna i våra markiser håller därför en färgäkthet på 7–8 på en 8-gradig skala och alla våra markisvävar är smuts- och vattenavvisande.

Invändiga solskydd

Takgardin
Plisségardin
Rullgardin
Lamellgardin
Persienner
Special
Barnsäkerhet
Gardiner
Solfilm

Markiser

Zip Screen
Fönstermarkis
Terrassmarkis
Kassetmarkis
Specialmarkiser
Pergolamarkis
Automatisk styrning
Vindskydd
Parasoll
Markiser

Fler sidor

Företaget
Blogg
Kontakta oss
Tipsfilmer

Sociala medier

Facebook
Instagram
YouTube
Följ oss på Linked in
Camilla Rydberg i Smögen, Västra Götalands län, SE på Houzz
Svenska Solskyddsförbundet