Mobilmenu
Hem
Företaget
Miljö & energi
Inomhus
Utomhus
Cit i lä
MARKISVÄV BLUE
Tipsfilmer
Blogg
Kontakta oss
Mobilmenu

Mörkläggande duettegardiner till lutande fönster

Behåll värmen

eller lura kylan och minska energiåtgången med moderna solskydd.

Eller behåll så mycket värme som du tycker är behagligt att vara i, för när det gäller energibesparingar i byggnader har fokus alltid legat på värmeisolering. Men överisolering kommer att orsaka överhettning på sommaren, och under soliga vinterförhållanden vill det gärna bili för varmt. 

Läs gärna en bra och enkel beskrivning om varför du ska använda dina solskydd även på vintern. Det kan även vara en bra investering att uppdatera dina nuvarande gardienr till mer effektiva energifilter som Duette och plisségardiner till dina fönster.

 • MINDRE aktiv kyla 

  • Solskydden bidrar till mindre energiförbrukning i form av minskat behov av aktiv kyla. Här finns en stor besparingspotential när det gäller kontor, offentlig verksamhet och kommersiella fastigheter, och i takt med att försäljningen av luftkonditionering till människors hem ökar, har det även inverkan på privatpersoners energiförbrukning.

  • Det finns rapporter som visar att ökningen av användandet av komfortkyla globalt, är nära nog utom kontroll. Och när vårt klimat blir varmare, gäller det att göra rätt även här i Sverige; Man måste börja med de passiva åtgärderna – solskydden.

 • MINDRE värmeförlust

  • Solskydd kan sänka energiförbrukningen på vintern, genom att de fungerar som en extra isolering på fönster och andra glaspartier. Ett invändigt solskydd som fälls ner på natten eller då en lokal är tom, kan reducera värmeförlusten genom fönstret med upp till 80%. Ju enklare fönsterkonstruktion, desto större skillnad. Men även moderna isolerglas kan förbättras upp emot 35%.

 • MINDRE artificiell belysning

  • Dagsljus behövs för både hälsa och trivsel. Och ljuset som kommer in via fönstren gör att vi får ett minskat behov av artificiell belysning. Med dagens led-teknik är kanske energibesparingen mindre än vad den var förr, men fördelarna i form av bl.a. färgåtergivning och välbefinnande är fortfarande stora.

Solvärmevinster
orsakar överhettning inomhus och skapar ett onödigt behov av aktiv kyla så försök optimera driften, och samspelet, mellan kyla och värme så minimerar du energianvändningen och ökar komforten i din innemiljö. Därför blir valet av rätt lösning viktigt, så det inte blir dyrare att kyla ner ett rum, är att värma upp det.

Här kommer några tips

 • Med hjälp av dina solskydd och mörkläggningsgardiner kan du minska mängden energi som krävs för uppvärmning av din fastighet, eller avkylning, genom att hålla värmen från solen ute, och undvika överhettning i huset eller byggnaden.
 • Solskydden kan också minska mängden energi som krävs för belysning genom att optimera insläppet av mer fritt, naturligt dagsljus
 • Solskydden kommer att förbättra din inomhuskomfort under hela året genom att ge skugga och stoppa kylan från att smita ut via dina fönster och dörrar.
 • Så använd dina solskydd året runt.

Vill du veta mer om detta så kan du Läsa mer här
 

Vår miljöpolicyZip-screen, vertikalmarkis

• följer gällande miljölagstiftning och andra krav men har som mål att göra det bättre.

• åtar oss att ständigt bli bättre på miljöarbete och minska företagets energiförbrukning/hitta nya mer miljövänliga alternativ och minimera transporter.

• utbildar oss i hur vi kan ta mer hänsyn till miljön i vårt dagliga arbete.

• minimera antalet resor genom att planera kundbesök med montage på samma tur.

• återvinner och sopsorterar då detta är möjligt liksom säkerställer att miljöfarligt avfall hanteras på ett säkert sätt. Alla gamla markiser och metaller lämnas på miljöstation eller hämtas av ett företag som återvinner aluminium och järn. Alla utbytta markisdukar lämnas till miljöstationen tillsammans med förbrukade solskydd för återvinning.

• Vi strävar efter att använda miljömärkta produkter i verksamheten. I dagsläget finns några vävar tillverkade av återvunnet material vilket vi hoppas på kan bli betydligt fler i framtiden.

• Vi ställer miljökrav på leverantörer och försöker tillsammans använda material där så mycket som möjligt går att återvinna.

Invändiga solskydd

Takgardin
Plisségardin
Rullgardin
Lamellgardin
Persienner
Special
Barnsäkerhet
Gardiner
Solfilm

Markiser

Zip Screen
Fönstermarkis
Terrassmarkis
Kassetmarkis
Specialmarkiser
Pergolamarkis
Automatisk styrning
Vindskydd
Parasoll
Markiser

Fler sidor

Företaget
Blogg
Kontakta oss
Tipsfilmer

Sociala medier

Facebook
Instagram
YouTube
Följ oss på Linked in
Camilla Rydberg i Smögen, Västra Götalands län, SE på Houzz
Svenska Solskyddsförbundet