Mobilmenu
Hem
Företaget
Invändiga solskydd
Markiser
Cit i lä
Pergolamarkis
E-butik
Blogg
Kontakta oss
Mobilmenu
2018-12-17

Rullgardiner

Fina fönster med moderna rullgardiner.

Det rullgardinssystem vi jobbar med idag är något av det bästa vi haft att erbjuda till våra kunder. Hårdvaran är riktigt bra, smidig att montera och ger ett riktigt bra utbud för allas behov från små fönster ända upp till 4,5m breda gardiner. Rullgardinen används i stort för insynsskydd, fördunkling, mörkläggning och dekoration sen finns det så mycket där emellan som gör den unik för just kundens behov och önskemål.

Rullgardinsväven

Textilerna till rullgardinerna finns från tunna transparenta till fördunklande och mörkläggande men även funktionsvävar med högreflekterande baksida för bättre värme- och ljusreducering finns att välja på. Med dessa vävar kan rullgardiner bli riktigt effektiva och funktionella solskydd eller är behovet att mörklägga totalt finns sidoskenor och kassett som tillval. 
Det som inspirerar mig mest just nu är vår vävkollektion. Den erbjuder ett stort utbud av moderna vävar som väl passar in i vårt hem. Att vi får möjlighet att jobba med unika designsamarbeten som t.ex. när mönsterdesignern Emma von Brömmsens kollektion kom ut (som jag bara älskar) fick vi vara med från start, bland de första i Sverige, så roligt.

Det är skillnad på rullgardiner och rullgardiner.

Priset och kvalitén har betydelse i alla led för att du ska ha glädje av dina rullgardiner länge och att vi ger dig tips och råd till rätt lösning ingår i vår service. Alla delar till rullgardinen går att byta ut om olyckan är framme, även väven går att byta om du vill uppgradera dig om några år.

Rullgardiner är en riktigt klassiker som aldrig går ur tiden och just nu mer populär än någonsin. Det viktigaste ur vårt perspektiv är att dina rullgardiner blir rätt måttade för just det fönstret och att du får det reglage eller styrning du önskar. Inte mycket som ser så tråkigt ut som försmå rullgardiner som även är trasiga, drar snett och bara får massa skäll för att de inte fungerar. Ta bort dem! Ersätt dem med nya som fungerar och du blir glad igen när du använder dem.

Tack till dig som läst ända hit! Hoppas du tyckte om det och känner dig lite mer kunnig inom området ”Rullgardiner” Fråga oss gärna, vi är många runt om i landet som kan hjälpa dig med dina rullgardiner och har du en fråga till mig så skriv den gärna här nere i kommentarsfältet.

Nu tar vi lunch och sen skruvar vi lite rullgardiner i eftermiddag. // Camilla Rydberg, Ikaros Solskydd

 
2018-12-10

Solskydd i stora lutande fönsterpartier

Vi får ofta frågor om bra solskyddslösningar för lutande fönsterpartier till privata hem. Lamellgardiner är en riktigt bra lösning till stora fönsterpartier.

Vill gärna dela med oss av vår erfarenhet och tips till er på bra lösningar och vad man kan tänka på när man ritar in stora härliga glasfasader till huset ni bygger. 

Lamellgardiner täcker en stor yta utan att ta mycket plats och de vinklingsbara lamellerna reglerar ljuset på ett fantastiskt sätt. Du förhindrar insyn men behåller utsikten och väljer du mörkläggande väv i systemet får du verkligen "allt i ett” Vilken väv du ska välja i ditt lamellsystem beror på vad rummet innanför ska användas till och hur mycket sol du kommer få in genom glaset under dagen.

Har du lite mindre specialfönster fungerar Duette och Plissèväv riktigt bra som solskydd och mörkläggning. Systemen anpassas för sneda och lutande fönster och vävar fins i flera färger där alla har vit utsida som hindrar värmen att komma in i rummet och du reglerar med lina på sidan. 

Då alla solskydd ska mätas in ordentligt behöver du få ett hembesök av oss, eller någon av våra kollegor där mått och vinklar mäts upp riktigt noga. Vi kikar på möjligheten till bästa infästning och hoppas på att alla salningar är raka och fina. Ska du ha belysning i fönsternischen så fundera ordentligt på dess placering så solskydden inte kommer i konflikt med ljuset. Prata igenom placeringen med elektrikern så belysningen och solskydden får plats i samma nisch.

Stora glasfasader innebär mycket värme in i rummet oavsett vilket typ av glas du väljer och har värmen väl kommit in är den svår att kyla ner, oavsett vilken fönstertyp du har

.Mörkläggande duettegardin i lutande fönster.

Läs gärna mer på vår webbsida: karossolskydd.se/solskydd/special 
2018-12-03

Smarta solskydd.

Lura kylan och minska energiåtgången med moderna solskydd. Zip-screen markis / Ikaros Solskydd

Solavskärmning, belysning och byggnadens övriga värmesystem kan idag kopplas ihop till ett samarbetande nätverk som på ett otroligt effektivt sätt optimerar inomhusklimat och ljusinsläpp under hela året. Eftersom kylbehoven ökar i takt med större och hela glasfasader på fastigheter har valet av kylsystem stor inverkan på energibehovet av en byggnad därför det är viktigt att man väljer rätt lösning så det inte blir dyrare för dig i slutändan.

Ur energispararperspektiv är det faktiskt väldigt intressant, eftersom luftkonditionering drar mer energi än uppvärmning.

Läs gärna mer om hur du kan välja bra och effektiva solskydd till ditt hus och vill du veta mer om smart hem! läser du bra information om det på Somfys Webbsida.

 
Sidnummer: 1 [2]

IKAROS bloggen!

Vi vill gärna dela med oss av våra erfarenheter och ge dig som läser bra tips och avnändbar information om markiser och solskydd. Det vi skriver här är våra personliga åsikter och erfarenheter och har ni frågor får ni  gärna ställa dem i kommentarsfältet under varje inlägg.

Ikaros solskydd Camilla & PeterMina privata intressen är mat, resor och trädgård så det kan bli lite av det oxå här i flödet. Välkommen att hänga på!


2 MARS 2019
4 FEBRUARI 2019
9 JANUARI 2019
31 DECEMBER 2018
23 DECEMBER 2018
17 DECEMBER 2018
10 DECEMBER 2018
3 DECEMBER 2018
Sociala medier:
Camilla Rydberg i Smögen, Västra Götalands län, SE på Houzz