Mobilmenu
Hem
Företaget
Invändiga solskydd
Markiser
Cit i lä
E-butik
Blogg
Kontakta oss
Mobilmenu
2019-11-10

Vägen till nya markiser och solskydd

Det kan vara svårt att veta vilken typ av solskydd och mörkläggning du ska välja, vilken väv som är bäst och hur de ska monteras. Visst, det kan vara enkelt ibland att välja något som redan är klart, och "enkelt" monteras upp när man kommer hem. Det kanske inte alltid blir så bra men det löser behovet för stunden. 

Vi tycker det är viktigt att de solskydd och markiser du väljer till ditt hem eller företag sitter rätt från början, håller länge och går att reparera om det händer något. Därför har vi ett långsiktigt tänkande och en nära relation till våra kunder och deras solskydd vi levererat.

 

När du bokar ett möte med en erfaren leverantör och montör ger de dig oftast en övergripande bild av de olika solskydd och markislösningar som finns och som kan vara en bra lösning för dig. Ibland kan du kanske tycka att det blir lite för många frågor när vi går ner på djupet, men det är viktigt att vi får veta ditt behov för att ge dig det bästa resultatet.
Det är därför vi (och våra kollegor runt om i landet) jobbar med detta; att ge dig så bra information som möjligt så du får det du behöver.

Vill du inte veta alla detaljer behöver du inte heller det. Du kan be oss ta det övergripande ansvaret att ge dig rätt produkt för rätt behov, och du kan bara ljuta av ett svalare och lite snyggare hem.

 

Några tips att tänka på:

  1. Boka ett hembesök eller besök ett företag som jobbar med markiser och solskydd, de hjälper dig så du får det du behöver.

  2. Markiser och solskydd ska måttbeställas så de passar där de ska sitta. Då slipper du "klippa & klistra" och väven i systemet är anpassat efter ditt behov, vilket är så viktigt.

  3. Tips för sovrummet. Rummet med flest behov är i sovrummet och här det smartast med ett sol och insynsskydd i fönstret samt en mörkläggningsgardin utanpå som används när man sover.

  4. Tänk utanför ramarna och använd en rullgardin som garderobsdörr om utrymmet där är litet och lamellgardiner fungerar riktigt bra som rumsavdelare. Du kan också använd en plissé´ eller rullgardin för att dölja saker, till exempel en överfull bokhylla eller förvaringen under trappan du inte vill se.

Tack att ni läst detta och önskar er en go söndag och Fars dag . / Camilla 
2019-10-31

Nytt reglage till rullgardin!

 

Nytt fjäderreglage till rullgardiner gör den riktigt barnsäker!

Våra barns säkerhet är det viktigaste av allt och efter allt tydligare regler som rör barnsäkerhet för produkter i privata hem och publika lokaler kommer nu ett helt nytt sortiment av barnsäkra reglagealternativ för rullgardiner. Med det nya singeldrag, dubbeldrag - Pull MOTION blir rullgardinen helt barnsäker. Inga fler öglor eller extra tillbehör som inte är användarvänliga.

Se mer här hur reglaget fungerar här : https://coulisse.com/child-safe-by-design 

Barnsäker lösning tack vare den intuitiva funktionen med Twin Pull-mekanismen kan vem som helst använda reglaget

  • Dra främre kedjan för att få rullgardinen att gå upp
  • Dra i den bakre kedjan så att den går ner

Denna funktion är riktigt snygg i alla fönster där du vill slippa långa reglage på sidan.
2019-10-25

Persiennens historia från medeltida Asien till dagens moderna bostäder

Persienner, rullgardiner och olika typer av jalusier är något som så gott som alla har i sina bostäder idag för att få skydd mot solen eller som insynsskydd. Men få vet varifrån dessa konstruktioner ursprungligen kommer och hur länge de har funnits i sina olika former.

Medeltida solskydd från Orienten

Persienner och jalusier har en lång historia där de tillverkad av tunna spjälor eller av bambu och har funnits i Asien och Orienten under mycket lång tid. På medeltiden togs de till Europa av sjömän när sjöfart och de längre expeditionerna tog fart.  Persienner var väldigt populära i varmare länder då de erbjöd skydd mot solen samtidigt som de släppte in luft i rummet.

Norra Europa hade andra behov så här valde man istället tunga och tjocka draperier då de skyddade bättre mot kylan i dåligt eller oisolerade hus. Först när vi började få ordentlig centralvärmen i våra hus blev persienner och tunnare gardiner populära här uppe i norden. Här var det vanligare med insläpp av luft via fönsterluckor som även gav bra solskydd vilket är populärt i Europa än i dag.
De första persiennerna var av trä och runt 30-talet började de tillverkas av lättmetall, vilket gjorde dem enklare att hantera och med flexibla.

vita persienner

Persienner i modern tid

Det riktiga uppsvinget för persiennerna i privata hem i Sverige kom först under 1950-talet. De installerades gärna av ägare till hyresbostäder när de nya dubbelglasfönstren blev vanligare. De höll längre än andra lösningar eftersom persiennerna satt mellan glasrutorna.

På 60- och 70-talet startades flera mindre firmor för att tillverka persienner. I varje liten ort fanns småfirmor som jobbade i garage och levererade ut handtillverkade och måttbeställda persienner till kunder i närområdet. Att det byggdes enormt mycket nya bostäder under den tiden gjorde förstås också att efterfrågan var stor på persienner.

Persienner i dag

De senaste åren har utvecklingen främst skett genom att skapa bättre låsmekanismer, barnsäkerhet är viktig och att det finns många olika modeller och material att välja på. Det är också möjligt att få persienner med tryck, ytskikt i sammet eller med perforerade lameller, vilket gör att de har blivit mer av en inredningsdetalj som gärna får synas. 50mm breda lameller tillverkade i trä eller aluminium börjar återta marknaden som en snygg inredningsdetalj i fönster som avskärmning och insynsskydd.

50mm träpersienner   lamellgardiner, Ikaros solskydd

Önskar er en riktigt go helg! / Camilla 
2019-10-01

Markisen lever sitt eget liv?

Byt batteri

Fått flera frågor och samtal där man upplever att " Markisen lever sitt eget liv, helt plötsligt går den in av sig själv och det blåser ingenting. Vad ska vi göra åt den? " 

Upplever ni samma sak med era markiser som är utrustade med fjärrkontroll och trådlös vindsensor ska ni byta batterierna i båda enheterna. Det är bra om det görs en gång / år på vindsensorn då den sitter utomhus åter runt. Fjärrkontrollen kan klara sig längre innan batteriet börjar ta slut.

trådlös vindsensor 

Motorn och sändarna håller kontakt med varandra och när den kontakten bryts reagerar motorn med att dra in markisen. Detta fenomen händer efter ungefär efter en timma utan yttre påverkan och gör så under några gånger tills den stoppar helt. Har det gått så långe behöver man ringa sin leverantör som hjälper er att återställa motor och sändarna.

Så var uppmärksam på om markisen helt plötsligt går in av sig själv, då är det dags att byta batterier.

Vindsensorn har 2st AAA

Fjärrkontrollen är det oftast ett platt, runt batteri CR2430

fjärrkontroller till solskydd och markiser

Så byt era batterier idag och ha en riktigt go tisdag på er.  // Camilla 
2019-09-14

Ny webbsida!

Äntligen är den klar!
Webbsidan känns som en helt ny sida och jag är så nöjd.
Sidan är uppdaterad med många fler funktioner och ny teknik än innan och rätt många nya bilder är samlade här på sidan för att bättre visa er hur en markis eller ett bra insynsskydd ser ut när det sitter på plats.
All text hamnar mer där det ska i era mobila enheter och jag hoppas ni tycker den är lättanvänd, tydlig och med massor av bra information om markiser och solskydd som ni behöver veta.
Hittar ni något som är riktigt tokigt får ni gärna berätta det, även korren har sina missar.

Det roligaste har varit att sitta med alla bilder, gå igenom och minnas jobb och kundmöten vi haft är så inspirerande och man fastnar lätt i goa skratt och bra minnen. Visst finns det bedrövliga bilder också, där man undrar hur man tänkte men de kommer ni inte få se här, inte än iaf.

Sidan kommer naturligtvis uppdateras allt efter som produkterna förnyas och nya bilder kommer ganska ofta då vi har förmånen att få fota våra jobb för våra kunder. Stort TACK!! för det 😊

Ett stort tack även till KimSoft som står för grundplåten av vår webbsida, som bollat tankar och idéer med mig och som löst önskemål och svarat på alla frågor. Alltid väldigt lärande och inspirerande att se hur sidan växer fram.
Sidnummer: 1

IKAROS blogg!

Vi vill gärna dela med oss av våra erfarenheter och ge dig som läser bra tips och avnändbar information om markiser och solskydd. Det vi skriver här är våra personliga åsikter och erfarenheter och har ni frågor får ni gärna ställa dem i kommentarsfältet under varje inlägg.

Ikaros solskydd Camilla & Peter

Tycker ni att innehållet är värt att dela så gör gärna det. Välkommen att hänga på!


17 MAJ 2020
18 FEBRUARI 2020
16 DECEMBER 2019
14 SEPTEMBER 2019
22 JULI 2019
2 MARS 2019
9 JANUARI 2019
31 DECEMBER 2018
23 DECEMBER 2018
17 DECEMBER 2018
3 DECEMBER 2018

Invändiga solskydd

Duettgardin
Takgardin
Plisségardin
Rullgardin
Lamellgardin
Persienner
Special
Barnsäkerhet
Gardiner
Solfilm

Markiser

Zip Screen
Fönstermarkis
Terrassmarkis
Kassetmarkis
Specialmarkiser
Pergolamarkis
Automatisk styrning
Vindskydd
Parasoll
markiser

Fler sidor

Företaget
E-Butik
Blogg
Kontakta oss

Sociala medier

Facebook
Instagram
Camilla Rydberg i Smögen, Västra Götalands län, SE på Houzz