Mobilmenu
Hem
Företaget
Invändiga solskydd
Markiser
Cit i lä
E-butik
Blogg
Kontakta oss
Mobilmenu
2019-07-22

Några dagar ledigt..

Nu stänger vi igen några dagar för vila, umgås och ladda om inför sensommarens uppdrag och vill samtidigt säga ”Tack till våra kunder för alla trevliga möten och de uppdrag ni satt oss i, har vart en intensiv och spännande tid.”

Det är alltid tuffa veckor från midsommar och fram tills i dag så det kommer ta några dagar att landa, komma i kapp och inte känna dåligt samvete för att man tar en långfrukost på balkongen eller stannar inomhus när alla andra är utomhus.  Kan ha vart svårt att nå oss de sista veckorna, försöker svara på alla era frågor och önskemål men tiden räcker inte alltid till. Hoppas vi kan nå varandra igen och få fixat era linor, markiser som sitter fast, trasiga persienner och ”akuta” rullgardiner.

vertikalmarkis, zipcreen, ikarossolskydd 

Det har vart en blandad säsong med nya lösningar vi inte gjort innan som vi ska besluta om vi ska fortsätta med eller om det får bli bara enstaka efter efterfrågan. Vi får se hur det blir.
Säsongen har handlat mest om terrassmarkiser i väldigt varierande storlekar, har nog vart det år vi monterat flest antal terrassmarkiser under tre månader. Vår nykomling, Smartboxen, har vart väldigt omtyckt av kunderna vilket är väldigt roligt då vi själva tycker den är en riktigt bra Kassettmarkis.

De invändiga solskydden är lika mixat som vanligt men övervägande är ändå de solskydd med tekniska vävar. Det blir en påtaglig minskning av värmen i rummet med bra solskydd, bra reflektion och med genomsikt i stora fönster blir känslan luftig och öppen.

rullgaridner, screenväv, ikaros solskydd

Våra planer är att plocka svamp i skogen, ska finnas rätt mycket kantareller har jag förstått och vi båda tycker det är så gött att gå i skogen. Vi ska också planera inför vårt nya växthus, där har vi kommit en bit med modell och ungefärlig placering av det på tomten. Ser verkligen fram emot detta lilla projekt som ska vara klart i höst men har vi väl bestämt oss brukar det gå ganska snabbt att få allt på plats.

Önskar er alla en riktigt go sommar, ta hand om varandra och umgås så mycket ni kan. 😊 Camilla & Peter

Vi skänker en tanke och massa sstyrkekramartill en vän och familj som kämpar och har det tufft. #fuckcanser
2019-06-25

Vad gör ni egentligen?

Efter några tuffa arbetsveckor, dagen före midsommar, då ”allt ska vara klart” mötte jag en person i affären och efter ett ”Hej, allt bra?” kom följande fråga.

”Vi ser er bil fara fram och tillbaka i kommunen varje dag med olika saker på takräcket. Vad gör ni egentligen?”

Det blev en lång pratstund och vid fruktdisken och med förvåning utbrast personen: ”Så ni har även persienner och sånt inomhus också? Vilket sortiment ni har här på Smögen, fantastiskt!” Jag blev överraskad och glad över samtalet samtidigt som jag förstod deras undran. Vad gör vi egentligen...

IKAROS solskydd_markismontage 

Vi har ett utbud som ska anpassas till vårt område lokalt och det behov som finns året om för våra kunder. Inget annorlunda med det jämfört med våra kollegor runt om i landet, det som skiljer oss är att platsen vi bor och jobbar i är en sommar- och turistort.

IKAROS solskydd_montage IKAROS parasoll 

Så vi behöver ha tillgång till många olika lösningar när frågan kommer från kunder som har sitt sommarhus här och bor någon annan stans. Många har sina förväntningar om design, funktion och service hemifrån och vi vill gärna kunna överraska och erbjuda lite mer. Det svåra är att nå ut, att synas på rätt ställe för den som letar.

IKAROS ny skyllt IKAROS_montage

Vill ni också veta vad vi ”egentligen gör” så ta en titt på vår webbsida här, där du nu är, eller följ oss på våra sociala medier. Facebook  Instagram Där händer rätt mycket olika saker varje dag.

Tack så länge o ha en go tisdag på er / Camilla 
2019-05-24

Inspiration till din favoritplats.

Ingen uteplats är det andra likt och du kan skapa vardagsrum, matplats, vilorum eller grillhörna. 

Massor av belysning, många växter och mycket textilier, det låter som den"perfekta uteplatsen" om jag kan tolka flödet rätt. Stora gröna växter som blandas med ljusslingor och kuddar ger en riktigt ombonad känsla på din uteplats. Att hänga upp tyger längs väggarna, runt pergolan, bara dölja en tråkig vägg eller skräphörnan kan lugna vem som helst att slippa se ” det där”.
Testa dig fram till vad du tycker om och funkar inte ett tyg eller mönster är det ju lätt att byta ut till ett annat. Själv har inte tyger fått sin plats hos mig än, har satsat på bra och flexibla vindskydd hemma i stället då det behovet just nu är större.  

https://www.ikarossolskydd.se/UserFiles/Webshop/1551966605_Etamine_15_727_MB_06.jpg Sandatex.se 

Se till att din markis, pergola eller parasoll mår väl och har fått den kärlek och omtanke den behöver. Tvätta av ramverket ordentligt och spola av duken så allt damm försvinner. Ge knäleder och vevreglage en omgång med silikonspray så funktionen är bra. Inga oljebaserade smörjmedel, det bara ger kladdiga fläckar på både markisduken och trä däcket. Ganska lite jobb men gör att sakerna håller mycket längre och ser bättre ut.
Är markistyget trist och trasigt? BYT då till något snyggt du tycker om, det är inte så kostsamt och markisen blir mycket trevligare när den är ren och snygg.

Mysa till soffan med massa kuddar som idag finns i snygga vattenavvisande tyger, ös på med krukor, gamla trälådor och lyktor. Bjud in vänner på lite grillat och boa in dig ordentligt i din nya favoritplats. Bara njut!

Så här ser mina favoritplatser ut, lycka till med din!

 

några inspirationslänkar har du här:

www.mariakingsley.se är utbildad inredningsarkitekt och inredare som skapar fina rum åt många.

https://skonahem.com/uterum/inred-din-uteplats-infor-sommaren-25-inspirerande-uterum/

https://www.femina.se/inred-som-inne-fast-ute-8-tips-for-en-mysig-uteplats/
2019-04-08

Är du redo till ett svalt rum?

Visst kommer vi ihåg förra sommarens värme och hur svårt det var att hitta bra skugga och ett svalt rum.

Att få ner värmen inomhus var verkligen en utmaning som inte alltid gick så bra. Fram för allt var sovrummet jobbigast att hålla svalt och vissa nätter sov jag på balkongen när det blev för varmt och det inte hjälpte med fläktar och att vädra på skuggsidan. Inte den bästa lösningen för sömnen att sova på balkongen då måsarna vaknar riktigt tidigt men då var det bara att gå in och stänga dörren.  

Det är jobbigt med värmen, den är svår att vädra ut och ibland får AC gå tungt för att arbetsplatsen ska vara acceptabel att vara i. Det finns effektiva solskydd, både utvändigt och invändigt, som ger dig go skugga och ett svalare inomhusklimat och att låta markissystemen sköta sig själv med automatik är det absolut effektivaste för ett bra inomhusklimat. Har du inte markiser se då till att dina invändiga solskydd dras för INNAN solen kommer fram och värmer upp alla fönster i rummet. Har värmen väl kommit in är temperaturen svår att få ner.

 Terrassmarkis för go skugga Duettegardiner stoppar värmen affaktivt på insidan fönstret 

Funderar du på markiser eller att förnya dina invändiga solskydd till något mer modernt och effektivt? Gör inte det, fundera inte utan boka ett hembesök och få hjälp med ditt behov så du är redo att få ett svalare rum. Beställ dina markiser och solskydd i god tid så de sitter på plats när värmen kommer.

Zip-screen, en vindtålig markis här på västkusten Zip-screen, en vindtålig markis här på västkusten

Önskar er alla en riktigt go påsk men massa gott umgänge, och go mat! 

Camilla  och Peter / IKAROS
2019-03-02

Våren är snart här

Tänk att vi tog oss igenom vintern och mörkret en gång till och är ute på andra sidan, på vårsidan. terrassmarkis och gofika i vårsolen
Det är så härligt att kvällarna blir ljusare för varje dag som går, livet blir lite längre igen, så underbart.

Har börjat fundera på vad som ska odlas i växthuset och vad som inte gick så bra förra året. Trotts värmen och vattenförbud växte det bra och skörden vi fick var helt magiskt, känner fortfarande doften av tomat, gurka, koriander och basilika ……  
Förra årets stora skräll var en enda planta med Zucchini. Har aldrig ätit så mycket Zucchinin någonsin som förra sommaren och här hemma råder delade meningar om vi någonsin kommer äta det igen. (en liten planta blir det nog, smyger ner den så ingen ser)

Ska bli roligt att få dra igång trädgården igen men här får bli att investera i färdiga plantor. Har provat så många gånger att med all kärlek så frön med förhoppning om att få se stora fina plantor bära frukt men misslyckas totalt. Bara att inse att det finns andra som är bäst på det och jag tar över plantorna när det kommit sig en bit, perfekt. 

 

Det kanske låter som trädgården är enorm, det är den inte. Har byggt upp en behändig trädgård att odla lite i som ger ro att ta hand om, som en ventil till markiserna på jobbet.

Hur ser era planer ut för er uteplats och trädgård? 
Ska ni plantera, bygga om eller bara slappa o ha det bra?
Vad är viktigast att få på plats som inte blev gjort förra våren och som du saknade under sommaren? 
Saknar ni markis eller parasoll för uteplatsen så är det bra att ta tag i det nu så ni kan få den monterad innan värmen kommer.

Njut nu av längre dagar och andas in vårens ankomst / Camilla

 
Sidnummer: 1

IKAROS blogg!

Vi vill gärna dela med oss av våra erfarenheter och ge dig som läser bra tips och avnändbar information om markiser och solskydd. Det vi skriver här är våra personliga åsikter och erfarenheter och har ni frågor får ni gärna ställa dem i kommentarsfältet under varje inlägg.

Ikaros solskydd Camilla & Peter

Tycker ni att innehållet är värt att dela så gör gärna det. Välkommen att hänga på!


17 MAJ 2020
18 FEBRUARI 2020
16 DECEMBER 2019
14 SEPTEMBER 2019
22 JULI 2019
2 MARS 2019
9 JANUARI 2019
31 DECEMBER 2018
23 DECEMBER 2018
17 DECEMBER 2018
3 DECEMBER 2018

Invändiga solskydd

Duettgardin
Takgardin
Plisségardin
Rullgardin
Lamellgardin
Persienner
Special
Barnsäkerhet
Gardiner
Solfilm

Markiser

Zip Screen
Fönstermarkis
Terrassmarkis
Kassetmarkis
Specialmarkiser
Pergolamarkis
Automatisk styrning
Vindskydd
Parasoll
markiser

Fler sidor

Företaget
E-Butik
Blogg
Kontakta oss

Sociala medier

Facebook
Instagram
Camilla Rydberg i Smögen, Västra Götalands län, SE på Houzz